Pénteki tüntetés: eljött a devizahitelesek ideje

Őket is várják a Lendvay utcába.

A politikus azt mondta: miközben "állítólag magasabb" az életszínvonal Magyarországon, idén 3600 kilakoltatás volt és az Eurostat adatai is azt támasztják alá, hogy a lakosság harmada felkészületlen a váratlan kiadásokra, elmaradt a törlesztőrészleteivel vagy gondot okoz számára otthona melegen tartása.

Ez szembemegy "a rezsim magáról alkotott képével" - értékelt Z. Kárpát Dániel, aki szóvá tette, hogy az igazságügyi miniszter korábbi érdekeltsége védi a "lakosságot kifosztó" kereskedelmi bankokat, s

az ügyészség, valamint az Álllami Számvevőszék (ÁSZ) élén is fideszes múltú vezető áll.

A jobbikos politikus azt is megfogalmazta: Domokos László ÁSZ-elnök hétfőn a parlamentben próbálta védeni a védhetetlent, hogy "a kézi vezérlés alatt álló pártállami számvevőszék" hány ponton mulasztott, sértett törvényt és milyen aljas eszközökkel próbálja - vélhetően Orbán Viktor miniszterelnök parancsára - "likvidálni, kicsinálni" a Jobbikot.

A Jobbik az utcát veszi vissza - jelentette ki a Fidesz-székházhoz tervezett demonstrációra utalva. Jelezte, hogy várnak minden, a demokráciát féltő és a szabadságát szerető magyart. Egyértelmű céljuk megmutatni "az orbáni diktatúrának", hogy nem lehet őket megfélemlíteni - tette hozzá.

Z. Kárpát Dániel köszönetet mondott azért, hogy a közösségi adománygyűjtésben 5 nap alatt több mint 27 millió forintot adtak össze az emberek.

Azt is mondta, a hatalmi ágak kezdenek összecsúszni, több 100 ezer ember számára vágyálom maradt az igazságszolgáltatás, lassan milliók élnek mélyszegénységben, s közben a "pártállami média folyamatosan azt próbálja sugározni, hogy apró léptekkel haladunk előre".

Az alelnök kérdésre elmondta, a demonstráción

"méltóságteljes, de egyáltalán nem visszafogott kiállást"

terveznek, s nemcsak a Jobbik szimpatizánsait várják. Megjegyezte: arra is fel vannak készülve, hogy a Fidesz odaküldi a provokátorait, ezt igyekeznek megakadályozni.

Kedden a Momentum, az LMP és az Együtt is jelezte csatlakozását.