2017. 12. 14. 07:50

A 25 milliós gyorssegélyből 20 millió elment a jutalmakra

Ennél jobb helyre nem is mehetett volna az adófizetők pénze. Miután a város vezetői, miután a város költségvetési hiányának befoltozására úgynevezett "önhiki" pénzt kért, majd utána többmillió jutalmat szavaztatott meg magának, most kiderült, a harkányi fürdő vezetősége is jól járt.

Mint kiderült: a város fideszes többségű képviselő testülete a három igazgatósági tagjából kettőnek 3,8 millió, egynek pedig 5,4 milliós extra apanázst voksolt meg, ez járulékokkal együtt 16 millió forintos kiadást jelent a szorult helyzetbe került városnak - írja a Pécsi Stop.

Vagyis a 25 milliós gyorssegélyből 20 milliónak már sikerült gazdát találni.

Mint ismert a város költségvetési hiányának befoldozására úgynevezett „önhiki” pénzt kért, mindeközben a fideszes polgármester és a szintén kormánypárti alpolgármester többmilliós jutalmat szavaztatott meg magának.

A város képviselő-testülete még szeptember végén döntött arról, hogy az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került települések számára biztosított keretből igénylik a 25 millió forintos rendkívüli segélyt. November 11-én azonban az önkormányzat szakbizottságainak előterjesztésére Baksai Endre Tamás polgármester hat-, Remmert Ferenc alpolgármester háromhavi illetményének megfelelő jutalomra tarthat igényt.

A dolog furcsasága, hogy a prémiumra a fürdőváros két vezetője a 2016. december elejétől 2017. november végéig tartó időszak alapján lenne jogosult, az önkormányzati képviselők azonban már november közepén tudták, hogy a hónap hátralevő tizenkilenc napján is eredményes lesz a két városvezető munkája.

Harkány tehát 25 milliós rendkívüli segítségre szorul, de ez nem akadályozza meg a fideszeseket abban, hogy a polgármesternek 3,3, helyettesének pedig 1,1 millió forint jutalmat ítéljenek meg.

Rendkívüli pénzügyi segítség kell, de 3,3 milliós jutalmat kap a fideszes polgármester

A város költségvetési hiányának befoldozására úgynevezett „önhiki" pénzt kért Harkány vezetése, mindeközben azonban a fideszes polgármester és a szintén kormánypárti alpolgármester többmilliós jutalmat szavaztatott meg magának - írja a Pécsi Stop. A város képviselő-testülete még szeptember végén döntött arról, hogy az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került települések számára biztosított keretből igénylik a 25 millió forintos rendkívüli segélyt.