Vonatszerencsétlenség az Egyesült Államokban

Kisiklott egy személyszállító vonat az Egyesült Államokban helyi idő szerint hétfő reggel. Az ország észak-nyugati részén, Washington államban történt szerencsétlenségnek halottjai és sérültjei is vannak.

Az Amtrak vasúttársaság szerelvénye a DuPont város melletti autópálya egyik felüljáróján siklott ki - jelentette az amerikai média hétfőn.

Az illetékes seriff hivatala megerősítette, hogy a balesetnek halottjai és sérültjei is vannak, de számokat nem közölt. Ed Troyer, a seriff hivatalának szóvivője is csak annyit mondott, hogy több halálesettel járt a szerencsétlenség. 

Az Amtrak közlése szerint a vonaton legalább 78 utas és öttagú személyzet tartózkodott.

Az interneten elérhető képeken az látható, hogy a vonat hátsó vagonjai közül legalább kettő lecsúszott az Interstate 5 megjelölésű autópálya fölötti hídról, elzárva az utat a közlekedő gépjárművek előtt. Később jelentették, hogy a kisiklott vagonok az autópályán közlekedő több gépjárműre is rázuhantak, több autós megsérült, de köztük nincsenek halálos áldozatok.

A hatóságok tájékoztatása szerint 77 embert szállítottak kórházba.

Az egyik utas, Chris Karnes, aki a mozdonyhoz közelebbi egyik vagonban utazott, elmondta, hogy a szerencsésebb utasok kénytelenek voltak kirugdosni a vonatablakokat, mert a vészkijáratok nem működtek.

A vonat a Tacoma és Olympia városok közötti vadonatúj, hétfőn használatba vett vasútvonalon haladt. Egyelőre nem tudni, mi okozta a szerencsétlenséget, ahogy az sem világos, hogy a vasútvonal minőségével van-e összefüggésben a tragédia.

Forrás
MTI