Kövér László szerint a kormány csak áldozat a média és az ellenzék hisztériakeltésében

Ők csak alkalmazkodnak, nem tehetnek semmiről.

Bizony, jól olvasták. Az ellenzék kelt hisztériát. Sőt mi több „az ellenzék helyzete és minősége talán most a legrosszabb a rendszerváltozás óta. Részben az ebből fakadó frusztrációjuk okán, részben téves politikai számításból fakadóan gyakorlatilag már csak gyalázkodás, rágalmazás, hisztériakeltés ürügye számukra minden vita".

Most figyeljenek:

"Ez a kormányt is kényszerpályára szorítja, ami pedig a közbeszéd nívóját is jelentősen rontja. Elvész a társadalmi diskurzusok fókusza is, ha nem a valós nemzeti sorskérdésekről vitatkozunk.”

Tehát, mikor az ellenzék a bérekről, az egészségügy, az oktatás állapotáról, a lakhatásról, a devizahitelekről vagy éppen az elvándorlásról kíván vitázni, az arra a „kényszerpályára szorítja” a kormányt, hogy államtitkárai gúnyolódva és személyeskedve feleljenek minden felvetett kérdésre és propagandistáik teleszórják az országot Soros György képével.

A primitív, egy-egy hívószóra épülő kormányzati propaganda miértjét, Kövér szintén az ellenzékben látja.

„Egyrészről minden társadalmi vita tartalmi kiürülése a közbeszéd primitivizálódását is magával hozza. Ebben óriási felelőssége van az ellenzéknek, amely értelmes és meggyőző érvek híján nem tud, de nem is akar érdemben vitázni, csak katasztrófahangulatot, polgárháborús pszichózist kelteni. Ebben kétségkívül verhetetlenek.”

Emellett még a médiát is felelőssé teszi, azért, hogy ennyire leegyszerűsített üzenetekkel operálnak. Annyira átalakult ugyanis a kilencvenes évek óta a kommunikáció, hogy szerinte az emberek a leegyszerűsítést követelik meg a nagy információzuhatag közepette.

„Érthető, hogy a Fidesznek alkalmazkodnia kell ezekhez a viszonyokhoz, ugyanakkor vannak, akik a közélet iránti mélyebb érdeklődés okán differenciáltabb válaszokat várnak arra vonatkozóan, hogy mit miért teszünk.”

Az elmúlt években nem kaptunk túl sok differenciált választ a kormánypártoktól, ahogy most sem látjuk választási programjukat, 2014-ben is csak annyit mondtak, "folytatjuk".