Kevesebb szavazattal, de újraválasztották Őcsény polgármesterét

Fülöp János szeptemberben a kirobbant migránshisztéria miatt mondott le.

Herczig Hajnalka, a mintegy 2400 lakosú község jegyzője korábban azt mondta: az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a település addigi  polgármestere, Fülöp János szeptember 27-én lemondott tisztségéről.
    
A vasárnapi választáson a 2042 szavazásra jogosult közül 1028-an adták le voksukat.
    
A településvezetői posztért négy független indult, közülük az újrázó Fülöp János 592 szavazot kapott. Csapai Jánosra 159-en, Guzsván Istvánra 59-en és Kozma Zoltánnéra pedig 213-an szavaztak, továbbá 5 érvénytelen voksot regisztráltak - tájékoztatott a jegyző.
    
Fülöp János, aki 2006 óta vezette a Szekszárd mellett fekvő települést, lemondását korábban az MTI-nek azzal indokolta, hogy ezzel szeretne segíteni a településen kialakult feszült helyzet megoldásában. A községben ugyanis sokan tiltakoztak amiatt, hogy egy helyi vállalkozó a Migration Aid szervezet közreműködésével a magyar állam által elismert és befogadott menekülteket látott volna vendégül. Beszámolt arról is, hogy kezdeményezte a képviselő-testület feloszlatását, erre azonban a hattagú testületből négyen nemmel szavaztak.

A migránsnak nézett rokonról, szomszédról, barátról

A 444.hu adott hírt arról, hogy Mindenszentek idején a temetőbe látogatókat migránsoknak nézték, olyannyira, hogy magától a polgármestertől kértek segítséget, mondván "migránsok elözönlötték a falut." Vaklárma volt. Az esetről eredetileg tudósító heol.hu szerint valószínűleg a migrációról szóló hírekben látottak, hallottak válthatták ki e reakciókat. Állítólag volt olyan helyi, akit szintén bevándorlónak hittek a kömlőiek.