Összeáll öt kicsi legó

Tavaly még leárulózták és feljelentették egymást, most összefog Bokros Lajos és Fodor Gábor.

Választási szövetség létrehozásának szándékáról írt alá nyilatkozatot a Bokros Lajos nevével fémjelzett Modern Magyarország Mozgalom (Moma), a Fodor Gábor-féle a Magyar Liberális Párt (MLP), illetve a Színes Magyarország Párt, a Szabad Választók Pártja és a Demokraták Pártja - írja a Magyar Nemzet.

A nyilatkozatot aláíró pártok közleménye szerint közös célkitűzésük egy modern, nyugatias, nyitott, igazságos, demokratikus alapokon szerveződő alkotmányos jogállam helyreállítása. 

Fontos, hog az életvitelszerűen a mérési küszöbön élő mikroszkópikus pártok "nem fogják engedni", hogy bárki diktatórikus rendszert alakítson ki.

Elásták a csatabárdot

Bokros Lajos egy évvel ezelőtt még azt mondta, „a Magyar Liberális Párt azért került ki a formálódó együttműködésből, mert lehet, hogy demokratikus, de bizonyosan nem ellenzéki párt”. Ezt azzal indokolta, hogy „Fodor Gábor pártja a Fidesz teremtménye. … a Fidesz támogatásával pénzelik. … nem ellenzéki párt, hanem az önkényuralom csatlósa. Része az önkényuralmi rendszernek. Pártod a százötven éves hagyományokkal bíró magyarországi liberalizmus szégyene. Ennek árnyéka sajnos ránk, valódi ellenzéki pártokra is átokként vetül.”

Szégyenteljes, amit Bokros Lajos mondott, nyilvánvaló, hogy a Liberális Párt jobbról és balról is kapja a pofonokat, mert a saját útját járja – reagálta nem sokkal később Fodor Gábor, aki szerint Bokros hazugságokat állít, éppen ezért megteszik a szükséges jogi lépéseket is ellene, ez végtelenül szomorú, mert nem azzal kellene foglalkozni, hogy hogyan árulózzák egymást az ellenzéki pártok, inkább az országgal kellene foglalkozni.

Úgy tűnik, Fodor pártja már nem a Fidesz teremtménye, és még meg is bocsátott Bokros Lajos.