Én nem ilyennek ismertem Havas Henriket – állítja egykori gondnoknője

Havas Henrik egykori gondnoknője úgy érezte, védelmébe kell vennie egykori főnökét.

Nem olyan embernek ismertem meg Havas Henriket, aki ilyet tenne – mondta az Alfahírnek az asszony, aki még 1995-ben dolgozott az újságíró kisoroszi otthonában gondnokként. A röviddel ezután Olaszországba költöző, és azóta is ott élő hölgy úgy emlékszik egykori munkaadójára, mint egy sokat olvasó, író és kutyakedvelő emberre, akin nem vélte felfedezni a kapuzárási pánik jeleit sem, noha Havas már a kilencvenes években is bőven a negyvenes éveit taposta.

„Én, mint nő azt mondom, hogy szerintem ezeknek a fele nem igaz”

- mondta annak kapcsán, hogy miként az egész nyugati világban, úgy nem csak Magyarországon, hanem Olaszországban is sorra bukkannak elő olyan zaklatási történetek, melyekkel közéleti szereplők vádolják meg egymást.

Havas Henrik egykori beosztottja úgy látja, sok elkopott közszereplő látja most a kiugrási lehetőséget abban, hogy előálljon egy szexuális zaklatásról szóló történettel, ami aztán vagy igaz, vagy nem. Elítélte azt is, hogy a megvádolt emberek felett úgy döntsenek, hogy nincs bizonyítva a vád: szerinte Havast sem kellett volna addig kirúgni az ATV-től, amíg nem bizonyosodik be, hogy Baukó Éva igazat mond róla.

Mint mondta, ő Havast nem olyan embernek ismeri, aki

„olyan, mint a méhecske, hogy ide szállok, oda szállok. Ő nem olyan ember."

Az Alfahírnek nyilatkozó asszony azzal vette védelmébe Havas Henriket, amit saját maga tapasztalt: állítja, hogy míg neki dolgozott, soha nem látott tőle kifogásolható viselkedést „ő inkább olyan komoly ember”, „semmi rosszat nem tudok róla elmondani”.

A Havas kontra Baukó-sztori rengeteg kérdést vet fel: az N1TV például megszólaltatott egy egykori médiavállalkozót, aki állítja, hogy Baukó Éva már évekkel ezelőtt el akarta neki adni a zaklatásról szóló történetet, ám szerinte a celeb néhány whisky után azt mondta, nem az a lényeg, hogy igaz-e amit mond vagy sem, hanem az, hogy pénzt keressenek vele. Baukó Éva szerint ez hazugság, és perrel fenyegetőzött.

Havas Henrik az N1TV-nek azt mondta, megkereste őt a Fidesz-média egyik kulcsfigurájaként működő Liszkay Gábor, és felajánlotta neki, hogy abbahagyják a támadásokat, ha beáll a Fideszhez kommunikációs tanácsadónak. Ezt viszont az újságíró visszautasította, a támadások, amiket a Vona Gáborról írt könyve miatt kap a hatalomtól, pedig folyatódtak.

Havashoz olyan információk is eljutottak, miszerint Baukó Éva 2 millió forintot kaphatott, de „meg is dolgozott érte”. Egykori barátja, a szintén valóságshow-sztár Alekosz egy videóban arról beszélt, előre eltervezett akciót hajtottak végre Havassal szemben.

Egyes kritikák szerint nem csak az a baj a szándékos lejáratásokra használt áltörténetekkel, hogy karriereket tesznek velük tönkre, hanem az is, hogy elveszik a figyelmet a valódi áldozatok elől.