Lázár polgármesterként folytatná tovább?

A miniszter a Vásárhely24 kérdésére beszélt röviden a politikai jövőjéről.

A hódmezővásárhelyi lap megkérdezte Lázártól, gondolt-e arra, hogy teljesen hátat fordít az országos politikának és 2019-ben visszatér a város polgármesteri székébe.

A miniszter a lapnak azt válaszolta: 2012-ben, amikor Orbán Viktor kormányzati munkára kérte fel, az mondta, hogy egy időre abbahagyja a polgármesterséget, de nem fejezi be.

„A téma nincs lezárva, a lehetőség nincs kizárva”

- tette hozzá.

Nem ez volt az első eset, hogy Lázár János sejtelmes kijelentéseket tett. Szeptemberben arról beszélt, az a terve, hogy 2018 és 2022 között a választókerületében dolgozna.

„Ez nem azt jelenti, hogy nincsenek hosszú távú ambícióim. 42 éves ember vagyok, ha van feladat, akkor van ambíció, de azt gondolom, hogy nagyon nehéz egy fenékkel két lovat megülni”

- jelentette ki.

Erről állítása szerint a miniszterelnökkel is beszélt, de Orbán Viktor arra kérte, hogy beszéljenek még erről. Később a kormányközeli Magyar Időknek adott interjújában szintén arról beszélt: ha ismét bizalmat kap a választópolgároktól, a jövőben minden energiáját a választókerülete érdekérvényesítésének kívánja szentelni.

„Erről hosszabban beszélgettem Orbán Viktor miniszterelnök úrral is. Úgy érzem, kormánytagként elvégeztem a rám bízott feladatokat, és tiszta lelkiismerettel adhatnám át a miniszteri széket az utódomnak”

- mondta a lapnak.

Lázár hozzátette: „terepen” kell dolgoznia annak, aki egyszer egy egész országot akar politikusként, például miniszterként szolgálni. Azt is megismételte, hogy nem akar kiszállni a nagypolitikából, hanem inkább tovább képezni szeretné magát.

Lázár János már két éve is belengette a lemondását, amikor kiderült, hogy Orbán Viktor Rogán Antalnak is kormányzati szerepet szán, de egy ideig kérdéses volt, milyen felállásban dolgozik majd együtt a két politikus.