Miután viccet csináltak a kormány harckocsis riogatásából, elvitték a TEK páncélosait

Már nincs veszély?

Mint arról mi is beszámoltunk, a teljesen értelmetlen, ám látványos, és az állampolgárok félelemérzetére gátlások nélkül építő fideszes választási kampányt jelentő TEK-es utcai kivonulás kínos komédiába fordult, amikor egy firkász összepingálta az állig felfegyverkezett kommandósok járművét a belvárosban.

Persze a nagyobb vicc nem az volt, hogy egy lezárt járművet 2 másodperc alatt össze lehetett firkálni, mert ezt bármivel meg lehet tenni, hanem inkább az, hogy egy ilyen páncélos jármű semmire, de a világon semmire nem jó a gyors lefolyású utcai terrorcselekményekkel szemben, a kommandósok szállítására pedig egyébként is vettek egy rakat luxus Audi terepjárót, szóval az egész sztori egy nagy komédia.

Hétfőn viszont már egyik BTR-80-as katonai jármű sem volt az utcákon. Az Index ezért kérdést intézett a TEK-hez arról, hogy miért nincsenek kint a járművek sem a Vörösmartyn, sem a Bazilikánál, és a szervezet azt válaszolta, hogy "a belügyminiszter utasításának megfelelően, az általa előírt időintervallumban" voltak kint a járművek, ami igazából bármit jelenthet, de a lényeg az, hogy egyelőre visszahívták őket, a szolgálatok pedig ígérik, hogy résen vannak.