Újabb kétszázmillió, hogy a határon túliak tudják, Orbán Viktor számít rájuk

Már érkeznek a miniszterelnök levelei.

A Fidesz célja nem titkoltan az újabb kétharmad megszerzése, amire szüksége van a határon túliak szavazataira is. A 2014-es választásokon 128 ezer külhoni magyar élt a lehetőséggel, hogy előzetes regisztrációt követően levélben adhassa le voksát. Ezek 95 százaléka a Fideszre szavazott.

Ezért olyan fontos most Orbán Viktornak, hogy több mint 200 millió adóforintból levelet küldjön a külhoni magyaroknak, amiben gyakorlatilag elismétli azt, ami tusnádfürdői beszédében is elhangzott. Ott azt mondta,

"ne csak szurkoljanak, hanem menjenek fel a pályára, legyenek kedvesek."

A Fidesz szerint természetesen ez sem a propagandájuk része, ahogy a kormány tízmilliárdokba kerülő úgynevezett "társadalmi célú kampányai" sem azok.

Az Országgyűlés egyébként öt éve döntött arról, hogy a határon túli magyarok gyorsított eljárásban szerezhetnek állampolgárságot, így azok, akik előzetesen regisztrálnak, levélben szavazhatnak a pártlistákra.

A most kiküldött levélben Orbán Viktor ezt a cselekedetet természetesen egyedül a Fidesznek tulajdonítja.

"Kormányra kerülésünkkor, 2010-ben az első döntéseink egyike a kettős állampolgárság bevezetése és az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló törvény megalkotása volt."

Igen, mintha kizárólag ők szavazták volna meg a kettős állampolgárságról szóló törvényt, ami természetesen nem igaz, hiszen a Jobbik képviselői is támogatták a javaslatot.

Ezután emlékezteti a címzetteket, hogy "2018 tavaszán ismét dönteni kell a jövőnkről", ezért vegyenek rész a választásokon.

Lezárásként hangsúlyosan kiemeli:

"Döntsünk közösen! Számítok Önre!"