Mélybe zuhant egy busz Peruban a tengerparti országútról, 46 halott

Rémálom.

Az autóbusz 57 utassal a perui fővárosba, Limába tartott, amikor helyi idő szerint dél tájban egy kamionnal ütközött, és mintegy 80 méter magasból a köves tengerpartra zuhant. Az egészségügyi minisztérium szerint a szerencsétlenségnek hat túlélője van.

Az eset a Panamericana Norte országúton, a Limától mintegy 70 kilométerre északra lévő Pasamayo településnél történt, egy olyan veszélyes szakaszon, amelyet a helyiek csak "Ördögkanyarnak" hívnak.

A helyszínen készült képeken látszik a Csendes-óceán keskeny, köves partján összeroncsolódott, fejjel lefelé fekvő kék busz, körülötte a szétszóródott holttestekkel. A mentést nehezítette, hogy a mélyben lévő partszakaszra út nem vezet. A rendőrség és a tűzoltóság helikopterekkel közelítette meg a helyszínt, és szállította a közeli kórházakba a hat, súlyosan sérült túlélőt.

Pedro Pablo Kuczynski perui elnök nyilatkozatban fejezte ki részvétét az áldozatok hozzátartozóinak, nagyon szomorúnak nevezve, hogy ismét ilyen léptékű szerencsétlenség történt az országban. Peru útjain gyakoriak a balesetek, 2016-ban több mint 2600-an vesztették életüket a dél-amerikai ország közútjain.

2015-ben több mint három tucat ember vesztette életét három busz és egy teherautó ütközésében az ország legfontosabb, tengerparti országútján. Idén novemberben húszan haltak meg, amikor egy busz egy hídról folyóba zuhant. Az ország történetének legsúlyosabb közúti balesete 2013-ban történt, amikor egy összetákolt autóbusz, amely 51 kecsua indiánt szállított hazafelé egy ünnepségről Peru délkeleti részében, egy szikláról folyóba zuhant, és a jármű minden utasa életét vesztette.