Kósa Lajos vagy az MNV nem mond igazat a Tiszai pályaudvarról?

A Fidesz választási ígérete már a választások előtt dugába dőlt?

Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője a Tiszai pályaudvar előtt tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett, Orbán Viktor 2016 februárjában jelentette be Miskolcon egy új közlekedési csomópont kialakítását a Tiszai pályaudvarnál, melyre 8 milliárd forintot kap a város. 

2017 decemberében azonban Kósa Lajos miniszter közölte, másra kell a pénz, ezért nem valósul meg a fejlesztés. Ennek ellenére néhány héttel később Jakab Pétert arról tájékoztatta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, hogy a közeli MÁV-telepet azért nem fejleszti az állam, mert ott épp az új közlekedési csomópont kialakítását készítik elő.

„Ki nem mond igazat: Kósa Lajos, aki szerint nem valósul meg a beruházás, vagy az MNV, aki viszont épp a megvalósulásra hivatkozva nem hajlandó költeni a MÁV-telepre” –

tette fel a kérdést a Jobbik politikusa. 

Eközben – folytatta – a területileg illetékes képviselő, Csöbör Katalin, és Kriza Ákos polgármester hallgat.

Jakab Péter arra kérte a két kormánypárti politikust, tiszteljék meg a miskolciakat annyival, hogy tájékoztatják őket:

igaz-e, hogy a Fidesz választási ígérete már a választások előtt dugába dőlt? Ha igen, mi az oka, mennyit költöttek el eddig a tervekre, ki fogja az ebből fakadó kárt megtéríteni az adófizetőknek, és hova tűnt az Orbán által beígért 8 milliárd?