Hét fő vonal mentén kormányozna a Jobbik, miután elszámoltatta a korrupt politikusokat

Rendbe kell tenni az országot.

Ennek felszámolása az első és legfontosabb feladat, úgymond a nulladik lépés Vona Gábor szerint. Hiszen muszáj a hajón lévő lyukakat betömni, hogy aztán kormányozni lehessen.

A párt elnöke január végén fogja bemutat a Jobbik teljes programját, de már most közzétette Facebook-oldalán azt a hét fő pontot, amely mentén kormányozni kívánnak.

Az ország biztonságának fenntartása a migráció és a terrorizmus kihívásaival szemben

Bármennyire is próbálta azt eladni a Fidesz-média, hogy ők az egyetlenek, akik az ország védelmét szolgálják, akinek két évnél messzebbre terjed a memóriája emlékszik, hogy a migrációs válságra elsőként a Jobbik hívta fel a figyelmet. Még a nagy hullám indulása előtt figyelmeztetett, hogy idejében meg kell erősíteni a határvédelmet. A kormány természetesen nem hallgatott rájuk és miután már határainknál gyülekeztek a keleti menekültek, kapott csak észbe. Azóta persze harcos retorikát folytat, de a harcnál a pénz fontosabb volt, így hiába rejtett magában nagy kockázatot a letelepedési kötvények árusítása, ameddig csak lehetett kihasználta azt és még mindig nem hajlandó alkotmányba foglalni, hogy egyetlen kormány se árulhassa őket.

A demokratikus működés feltételeinek visszaállítása

Orbán Viktor annyira berendezkedett hatalma megtartására, hogy a legtöbb állami intézmény élére a saját embereit ültette. Így következhetett be az is, hogy a független állami Számvevőszéket politikai eszközként használta fel a választásokat megelőző hónapokban ellenfelei ellehetetlenítésére. A Jobbik jó kormányzással kívánja megnyerni az embereket, nem elnyomással. Ahogy Vona Gábor a Zsúrpubinak adott interjújában fogalmazott:

"Nem uralkodásra, hanem kormányzásra készülünk."

A társadalmi szétszakítottság enyhítése a jövőre való koncentrálás és a közös nemzeti célok megfogalmazása által

A Jobbik többször hangoztatta, hogy véget kíván vetni annak a 20. századi politikának, ami a társadalom szétszakítottágán alapul és lövészárkokat alakít ki. A belső harcok és viták helyett a közös célokban, nemzeti minimumok kialakításában látja a 21. századi fejlődés zálogát.

A korrupció felszámolása

Ez a pont önmagáért beszél. Amíg az állami vagyont fosztogatják, addig se a gazdaság, se a társadami béke nem állítható helyre.

A versenyképességünk javítása a hazai vállalkozásokkal kötött történelmi szerződés, valamint az oktatás, az egészségügy és a nyugdíjrendszer megerősítésével

Az oligarchák vagyonának növelése helyett a hazai vállalkozásokat, a tehetséges embereket kell támogatni. A tudás, az egészség és a méltóságban eltöltött időskor pedig egy kiegyensúlyozott társadalom alapja.

Adósságban fuldoklik az ország

Z. Kárpát Dániel pénteki, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kormányzat, nem minden esetben hazai érdekeket támogató gazdaságpolitikája nem viszi sikerre azt a szabadságharcot, amit az államadósság ellen hirdetett meg Orbán Viktor. A Jobbik másfajta államadósság menedzsmentet javasol és a gazdaságpolitika megreformálását javasolja.

Az elvándorlás megállítása a bérunió, az otthonteremtési reform és új családpolitika segítségével

A CSOK csak a csókosoknak jár, de otthonra mindenkinek szüksége van

A Jobbik 2018-as egyik legmeghatározóbb programpontjának bemutatását folytatta kedden a párt alelnöke Z. Kárpát Dániel. A képviselő úgy véli, az otthonteremtés tekintetében elképesztő lemaradásban van a kormány és az e téren hozott intézkedések messze elmaradnak a társadalmi igények kielégítésétől.

Hazánk nemzetközi presztízsének növelése következetes és hiteles diplomácia által

Nagyon fáj a Fidesznek Vona és a Jobbik német nyelvű sajtóban való szereplése

Váratlanul érte a Fideszt, hogy szerdán egy egész oldalas interjú jelent meg Vona Gáborral, a Jobbik elnökével és miniszterelnök-jelöltjével a Die Pressében, noha az osztrák napilapban nem először szerepelt az elmúlt hetekben hangsúlyosan a Jobbik.