Újra feljelentették a zaklatással vádolt filmproducert

Nyilatkozatháború dúl az ügyben.

Harvey Weinsteint megvádoló Paz de le Huerta színésznő ügyvédje fordult a hatóságokhoz. A feljelentése szerint Michael Rubin egykori helyettes államügyész az áldozatok jogait képviselő aktivistának adta ki magát Paz de la Huerta előtt, de valójában Weinstein érdekében cselekedett, hogy "törvénytelen eszközökkel, fortéllyal, fenyegetéssel és zsarolással avatkozzon be" az eljárásba.

Rubin állítólag arra akarta rávenni a színésznőt, hogy ejtse akkori ügyvédjét, Aaron Fillert, és vonja vissza a feljelentést, amelyben nemi erőszakkal vádolta Harvey Weinsteint. Sikerült is elérni, hogy Paz de la Puerta lecserélje az ügyvédjét, a feljelentést azonban nem vonta vissza a színésznő. 

Az egykori ügyész a dokumentum szerint megpróbálta megszerezni de la Puerta pszichiátriai dossziéját is, hogy azt nyilvánosságra hozza, továbbá kapcsolatba lépett a Weinstein-üggyel foglalkozó New York-i ügyészekkel, "hamis és elijesztő tanácsokat adva nekik, amelyek eredményeként váratlanul megtorpant a Weinstein elleni vádemelés folyamata".
    
Az érintettek tagadnak. 

Michael Rubin azt mondta az AP-nek, hogy soha életében nem találkozott Weinsteinnel, és Fillerből csak a csalódott ügyvéd beszél, "aki elvesztett egy ügyfelet". A volt államügyész azt állítja, ő éppen abban akarta segíteni Paz de la Puertát, hogy elérje Weinstein letartóztatását.

A filmproducer szóvivője őrültségnek nevezte azt állítani, hogy Weinsteinnek bármi köze volt a feljelentésben szereplő cselekményekhez. 

A színésznő szerint a nagyhatalmú filmmogul kétszer is megerőszakolta őt 2010-ben. Azóta, hogy tavaly októberben a nyilvánosság elé lépett, mintegy 50 másik nő vádolta meg szexuális zaklatással a filmcézárt. 

Paz de la Puerta jelenlegi ügyvédje, Carrie Goldberg aggasztónak tartja a Weinstein elleni eljárás lassúságát.