Fordulat: váratlanul érhette Tarlósékat a Közbeszerzési Döntőbizottság döntése

Érvénytelennek találta a Római-parti mobilgát tervezési munkálatainak közbeszerzés nélküli odaítélését a Közbeszerzési Döntőbizottság.

A testület a 2,5 milliós bírságon túl pert indít a tervezési szerződés érvénytelenítése érdekében, vagyis visszaküldi a startvonalra az egész tervezési-engedélyezési folyamatot.

A lap emlékeztet: a főváros vezetése úgy hoz tízmilliárdokról szóló döntéseket, hogy a beruházásnak még nyomvonala és engedélyeztetési terve sincs. A tervek elkészítését az önkormányzat a Fővárosi Csatornázási Művekre bízta, mondván, mivel a cég a főváros tulajdonában áll, nincs szükség közbeszerzésre.

A szabályokat kikerülő eljárás miatt Jávor Benedek, a Párbeszéd képviselője fordult a Közbeszerzési Hatósághoz, ami jogorvoslati eljárást kezdeményezett a Közbeszerzési Döntőbizottságnál. A politikus már akkor jelezte, hogy új közbeszerzésre és a tervek újbóli elkészítésére lesz szükség. Tarlós ezt másképp gondolta, a Magyar Időknek azt nyilatkozta, semmilyen újratervezés nem fenyeget, maximum megbírságolják majd őket.