Az ÁSZ a kicsiknek sem kegyelmez: fizethet a DK és Fodor Gábor pártja is

15 napjuk maradt.

Az ÁSZ szerint a Gyurcsány Ferenc vezette DK 8,2 millió, míg a Fodor Gábor-féle MLP 6,1 millió forint tiltott vagyoni hozzájárulást fogadott el, amelyet mindkét pártnak 15 napon belül be kell fizetnie a központi költségvetésnek.

Mint ismert, a Számvevőszék azzal kavarta meg a magyar közélet állóvizét, hogy a Jobbikot 660 millió forintra bírságolta meg; négy hónappal a választások előtt ellehetetlenítve ezzel a legerősebb ellenzéki pártot.

Egyébként az ÁSZ a DK és a Liberálisok esetében is 2015-ös és 2016-os költések után bírságolt, a számvevők egyedül a Jobbik esetében vizsgálták - és büntették - a 2017-es év kiadásait.

Vona szerint az a választás tétje, hogy ő vagy Orbán Viktor megy börtönbe

Vona Gábor szerint az ÁSZ-botrány eljuthat odáig, hogy őt és a Jobbik vezetőit börtönbe küldi a kormány. A volt fideszes képviselő, Domokos László által vezetett Állami Számvevőszék (ÁSZ) hétfőn, kora délután közleményben jelezte, hogy január 8-án élesítik a Jobbikra kiszabott bírságot, a pártnak 15 napon belül fizetnie kell.

Mai hír, hogy Vona Gábor bejelentette azt is, hogy önként nem fogják befizetni a január 8-án jogerőre emelkedett 331 millió forintot, mert a legerősebb ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje szerint ez nem a Jobbik és az ÁSZ, hanem a Jobbik és a Fidesz közti vita.