A Jobbik új képviselőjelöltje: dolgozni szeretnék, nem csak ígérgetni

Ifj. Bozsik József, korábbi fogathajtó szövetségi kapitány jobbikos színekben indul Nagykátán.

„Magyarországon az egyedüli kormányváltó erő a Jobbik, a baloldali pártok nem képesek, vagy nem akarnak kormányt váltani, az állapotuk önmagáért beszél”

– mondta Vona Gábor.

A miniszterelnök-jelölt szerint az Orbán-kormányt most kell leváltani, a Jobbik pedig erre képes is. Döntő fontosságúnak nevezte az egyéni választókerületekben elérendő eredményeket.

Bozsik Józsefet felkészült, komoly embernek jellemezte, aki „amibe belekezd, azt meg is csinálja”. Azt is mondta a Jobbik friss jelöltjéről, hogy harcos és erős,

„aki nem fog megijedni, bátran állja majd a sarat”.

További nagy erényének nevezte, hogy van benne emberség. Vona Gábor hozzátette: képviselőként Bozsik József azért fog tenni, hogy meglássa választókerületében az emberek problémáit, meglássa az elesettek nehézségeit, illetve küzdelmeit.

Ifj. Bozsik József a sajtótájékoztatón emlékeztetett rá, hogy egy évvel ezelőtt konfliktusba került Czerván György fideszes országgyűlési képviselővel és agrárgazdaságért felelős államtitkárral a szilvásváradi lovaskomplexum kapcsán. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter akkor arra szólította fel Czervánt, hogy az ügyet beszéljék meg Bozsikkal egy kávé mellett. Nem így lett. Bozsik azóta is várja Czerván hívását, ugyanakkor Vona Gábor megkereste és vagy 20-25 percet beszélgettek, így kezdődött a kapcsolata a Jobbikkal.

Bozsik azóta utánajárt, hogy

Czervánnak ellenzéki politikusként 160 parlamenti beadványa volt a választókerületével összefüggően, míg kormányon csak 4, de azok sem kötődtek a térséghez.

Bozsik elmondta: képviselőként dolgozni akar, ígéreteit pedig szeretné beváltani.