Netanjahu fiának sztriptízbárban átmulatott éjszaka után járt el a szája apja kényes üzletéről

A felvételt a kereskedelmi 2-es tévécsatorna híradója mutatta be hétfő este. A 2015-ben készült felvételen az izraeli miniszterelnök idősebb fia, Jaír Netanjahu egy ízben, sztriptízbárokban tett látogatása után, ittasan beszélt a gázügyletről barátjának.

"Apám most intézett el neked neked húszmilliárd dollárt, te pedig nem tudsz nekem négyszáz sékellel kedveskedni?"

- mondta egyebek közt Jaír Netanjahu Ori Majmonnak, az izraeli földgázmezők kiaknázásában részes Kobi Majmon oligarcha fiának.

Az izraeli törvényhozás, a kneszet ebben az időszakban valóban tárgyalta a földgázkoncessziók Izraelben sokat vitatott ügyét.

A tévéhez kiszivárogtatott hangfelvétel két és fél éve egy átmulatott éjszaka utáni hajnali órán készült, amikor három tehetős huszonéves izraeli, köztük a kormányfő fia, több sztriptízbár meglátogatása után az állam által biztosított autóban egy közpénzből fizetett biztonsági őr kíséretében utazott.

A közfelháborodást kiváltó beszélgetésben az iparmágnás fia arra panaszkodott, hogy háromezer sékelt (mintegy negyedmillió forint) mulatott el aznap a bárokban, és kiderül, hogy fizetett a miniszterelnök fiának is, annak szavai szerint egy prostituáltért. A felvételen hallatszik, hogy Jaír Netanjahu felajánlotta barátainak exbarátnője szexuális szolgáltatásait is, cserébe adósságai lezárásáért.

A kormányfő ügyvédje előbb megpróbálta megakadályozni a hangfelvétel nyilvánosságra kerülését, majd a miniszterelnök fia sajnálkozását fejezte ki az elhangzottak miatt.