Úgy tűnik, Morvai Krisztina a migrációt ellenző Jobbik melletti szavazásra szólított fel

Hosszú közleményben vázolta fel Morvai Krisztina független európai parlamenti képviselő, hogy miért szükséges megvédeni Magyarországot a migrációtól, valamint burkoltan arra szólította fel az embereket, hogy arra szavazzanak majd áprilisban, akitől ez a típusú politika várható. Tekintettel arra, hogy a bevándorlási válságra először a Jobbik hívta fel a figyelmet, majd a kerítésépítést is Toroczkai László és a Jobbik szorgalmazta, a védekezést pedig a határőrség visszaállításával a jelenleginél is tovább erősítené Vona Gábor pártja (lásd: még a Fidesz által lefestetett plakátokon is erről beszélt a Jobbik), így feltételezhetjük, hogy Morvai Krisztina elképzelései az őt EP-helyhez is juttató Jobbikra irányulhattak.

Morvai Krisztina keddi közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy miként közelednek a 2018. évi országgyűlési választások, úgy erősödik a tömeges bevándorlás veszélyeinek tagadása és jelentéktelenítése a migráció-párti magyar politikai erők részéről. A képviselő szerint viszont nem szabad hagyni ezeknek a -jobbára baloldali- pártoknak, hogy megtévesszék az embereket, hiszen ő európai parlamenti képviselőként is világosan látja, hogy ez egy komoly probléma Európa számára.

A képviselő továbbá azzal a kéréssel fordult a rossz hazai gazdaságpolitika miatt külföldre menekült több százezer magyarhoz, hogy írják le neki egy levélben mindazt, amit álláspontjuk szerint az Unió döntéshozóinak tudniuk kell arról, milyen együtt élni a tömeges migrációval a mindennapokban. Morvai ígéri, hogy ezeket a történeteket összegyűjti, majd név nélkül, de beépíti felszólalásaiba is.

Őszinte elismerését fejezte ki a Jobbik alelnöke, Toroczkai László ásotthalmi polgármester felé azért, hogy a helyi mezőőrök és az ásotthalmi emberek „sorsfordító küldetést töltöttek be a magyar migrációellenes politika kialakításában, hazánk megvédésében.”

Köszönetet mondott Martonfa lakosságának is, akik hatalmas erőfeszítésekkel és sikeresen tiltakoztak azellen, hogy a Fidesz-kormány menekülttábort építsen a településükre a határok megfelelő védelme helyett.

Morvai Krisztina azt kérte, hogy a 2018. évi országgyűlési választásokon minden magyar választópolgár tekintse a döntésénél kiemelt fontosságúnak azt a szempontot, hogy melyik párt által látják biztosítottnak Magyarország határainak, biztonságának és "magyarságának" megvédését, megőrzését.