2018. 01. 10. 12:43

Teljes egészében ingyenessé teszi a jogosítványszerzést a Jobbik

A Jobbik kormányon teljes egészében, mindenki számára ingyenessé teszi a B kategóriás jogosítvány megszerzését, hiszen ez nagyban segítheti sokak munkához jutását, előmenetelét, és hozzájárulhat a szegénységből való felemelkedéshez is - írta közleményében Dúró Dóra, a Jobbik parlamenti képviselője.

A párt javaslata szerint nemcsak a vizsgadíjak, hanem a felkészüléshez szükséges eszközök és tanfolyamok is ingyenessé válnának.

Dúró Dóra szerint ez nemcsak egy konkrét, számon kérhető kormányzati ígéret, hanem egy társadalompolitikai alapvetés is. Mint fogalmazott:

"Ahogy az érettségihez, diplomához vagy a nyelvvizsgához jutást, úgy a jogosítványhoz jutást sem az emberek pénztárcájától tennénk függővé."

A képviselő asszony elmondta, hogy az elmúlt évek statisztikai adataiból kitűnik: évente átlagosan 75 ezer ember szerez jogosítványt, amelynek összköltsége nagyságrendileg 150 ezer forint, így a központi költségvetésből kb. 12 milliárd forintból finanszírozható ez az intézkedés.

"Ez a könnyítés nagyban hozzájárulna ahhoz, hogy az alsó középosztálynak is segítsük a munkához jutását, illetve előmenetelét, mobilitását, és a család anyagi körülményei miatt ne essenek el olyan lehetőségektől, amelyekre tehetségük alapján érdemesek lennének" - áll a jobbikos képviselő közleményében.