Nem segítik a magyar KKV-kat: totális kudarc a kormány gazdaságpolitikája

A Jobbik szerint nem elég látszatintézkedéseket hozni.

"A jelenlegi, nyilvánvalóan kampánycélokat szolgáló intézkedések mellett a valódi megoldás a béruniós kezdeményezés támogatása lenne"

- emelte ki a jobbikos honatya, aki hozzátette:

A kormány úgy kényszerítette béremelésre a munkaadókat úgy, hogy a rájuk rótt közterheket nem csökkentette, így a vállalkozók kénytelenek növelni áraikat, csökkenteni a szolgáltatások színvonalát, legrosszabb esetben pedig dolgozókat elbocsájtani.

Bérunió

Egyenlő munkáért egyenlő bért!

"A Fidesz-kormány meggondolatlan kampányfogásai miatt tovább romlik a magyar emberek életszínvonala és még több munkavállalót sarkallnak elvándorlásra"

- hívta föl a figyelmet Z. Kárpát, aki azt is leszögezte, hogy "a kormánypropagandával ellentétben a magyar gazdaság termelékenységének motorja sem indult be".

Mint fogalmazott, a Jobbik szerint a magyar emberek életminőségét nem a megalapozatlan kampányintézkedések,

"hanem a magyar gazdaság termelékenységének növelését célzó, valódi bérfelzárkóztatást kínáló béruniós gazdaságfejlesztési stratégia megvalósítása javíthatja".

A képviselő hangsúlyozta, hogy amennyiben a Jobbik felhatalmazást kap a Bérunió megvalósulására felépített programjának beteljesítésére, akkor garantálják, hogy a magyar kis- és középvállalkozások termelési szintjük, valamint az előállított és értékesíthető hozzáadott-értékük által képessé válnak a magasabb fizetések kitermelésére.

Z. Kárpát szerint a Jobbik sajnálatosnak tartja, hogy ebben a hazugságok mentén kiépülő diktatúrában nem Magyarország jövője, hanem csak és kizárólag a hatalom megtartása érdekli a kormányzat vezetőit.

"A magyar emberek életszínvonalának valódi javítása helyett a megoldásokat sürgető Jobbik tönkretétele vált kiemelt céljukká amellett, hogy meggátolják a Bérunió és minden jobbító gazdasági koncepció megvalósulását" - fogalmazott a képviselő.

Történelmi szövetség a magyar vállalkozókkal - a Jobbik beindítaná a magyar gazdaság motorját

Vona Gábor legújabb vállalásában a magyar vállalkozókkal kötött szövetséget. A Jobbik kormányra kerülve véget vetne a magyar vállalkozókat eláruló gazdaságpolitikának, a legerősebb ellenzéki párt erősítené a szektor szereplőinek a helyzetét, javítana a versenyképességükön. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje kiemelte, a mikró-, kis és középvállalkozók (mkkv) támogatásával végső soron a magyar gazdaság motorját indítják be.