Nem készült el időre és még drágul is Tállaiék sportszállója

Kifutott az időből a mezőkövesdi projekt.

Az eredeti tervek szerint már tavaly májusban kész kellett volna legyen a mezőkövesdi sportszálló, ám a sokadik módosítás után úgy fest, csak 2018. február 28-ra lehet készen a létesítmény.

A közbeszerzési hatóság adatai szerint a projekt egyes közreműködői is csúszásban vannak, hiszen csak most, 2018 január első napjaiban sikerült feladni azokat a hirdetményeket, melyek tavaly áprilisi változtatásról szólnak.

A kivitelezést végző Penta Industry többször is kénytelen volt módosítani az eredeti, szűkre szabott határidőt, mivel előre nem látható - nem részletezett - okok miatt nem tudta volna 2017 májusának végéig elvégezni a feladatot.

Mivel a cég augusztus 31-éig sem készült el, az utolsó pillanatban, augusztus 30-án újabb módosítást hajtottak végre, aminek értelmében 2018. február 28-ig kell befejezni a munkálatokat.

A határidő módosítgatásával szinte már magától értetődő módon a beruházás összege is egyre drágult:

  • 2017 augusztusában plusz 133,9 millió forinttal is megdobták a költségvetést,
  • így összesen 1,044 milliárd forintot kap a munkáért a Penta Industry.

A költségnövekedés pontos okait nem részletezi a hirdetmény, annyit lehet tudni, hogy a pót és elmaradó tételek eredményezik a költségek és a határidő módosítását is.

Ez azonban még csak nem is a beruházás teljes költségét jelenti, hiszen először egy 469 milliós munkára kötött szerződést a Mezőkövesd Zsóry FC szintén a Pentával.

Jelenleg összesen 1,513 milliárd forintba fog kerülni a sportszálló, persze csak ha nem kerül sor újabb variálásra.