Arabokkal bizniszel Orbán kedvenc focicsapatának tulaja?

Gazdag migráns, jó migráns…

Orbán egyik barátja-oligarchája, Garancsi István Market Zrt.-jének kisbuszát fotózta le az Átlátszó egyik olvasója az Orbán-kormány egyik kedvenc arab befektetőjének építkezése mellett. A tényfeltáró portál ismertette, korábban is voltak olyan értesüléseik, mely szerint „az egyik neves, kormány-közeli (sic!) építési beruházó cég autóját is látni a munkákon”.

A Verecke úti luxusberuházás ugyan magántőkéből zajlik, ám a II. kerületi önkormányzat építésrendészeti eljárást kezdeményezett a kormányhivatalnál – írta korábban ugyancsak az Átlátszó. Ennek az az oka, hogy a helyhatóság épített környezetért felelős igazgatóságának munkatársai november elején helyszíni szemlét tartottak az építkezésen és

észlelték, hogy az ingatlanon bejelentés nélküli építési munkák folynak.

Sokkal érdekesebb viszont a luxusvilla tulajdonosának személye. A jordán állampolgár Hamdan Sameer Mahmoud a Mellow Mood cégcsoport társtulajdonosa. Ő vállalkozásán keresztül az egyik kezese a Párizsi Udvar beruházásnak (itt viszont már van közpénz!). A Mellow Mood működteti a Ferenciek terei Buddha-bar Hotelt is, melynek megnyitóján részt vett Orbán Viktor és Zaid Naffa jordán konzul is. Utóbbiról nemrég kiderült, hogy elbukott az átvilágításon.

Nem zavarja a kormányt a jordán konzul múltja

Az első Orbán-kormány kérte, hogy Zaid Naffa legyen a jordán tiszteletbeli konzul, de már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon - tudta meg a Magyar Nemzet az LMP-s Demeter Mártától.

Naffa nemcsak magának szeretett volna állampolgárságot, hanem ő intézte a többek közt migráció elősegítése, valamint terrorizmus finanszírozása miatt körözött néhai Gaith Pharaon magyarországi tartózkodásának ügyeit is.

De vissza a konkrét építkezéshez: az Átlátszó megkérdezte a Marketet, hogy valóban dolgoznak-e a Verecke úti beruházáson, vagy csak véletlenségből járt arra járművük. Válasz egyelőre nem érkezett.