Sürgősségi ellátás nélkül marad Dél-Pest?

Sok a megválaszolatlan kérdés. 

Bencsik János az intézménynek írt kérdéseit megosztotta a Facebook-oldalán is, azzal az ígérettel, hogyha megbízható információ birtokába jut, közzéteszi azt az oldalon.

  • A sürgősségi ellátásra szoruló betegeket a felújítás ideje alatt mely ügyeletes budapesti kórházakba fogják szállítani?
  • Mit jelent pontosan a részleges és a teljes szüneteltetés, illetve bezárás? A felújítás a tervek szerint meddig fog tartani?
  • Várható-e, hogy a felújítás után a sürgősségi betegellátás színvonala, hatékonysága javulni fog, vannak-e erre vonatkozó konkrét tervek, elképzelések?

A legerősebb ellenzéki párt politikusa nem felejtette el emlékeztetni az olvasókat arról sem, hogy a Jobbik-kormány az egészségügyi ellátás minőségének javítása érdekében uniós átlagra fogja növelni az egészségügyi kiadásokat. A megreformált életpályamodellel gátat szabunk az egészségügyi dolgozók elvándorlásának, normális munkakörülményeket teremtünk és visszaszorítjuk a hálapénzt. Végezetül a rendszer hosszú távú fenntartása érdekében sikerre visszük Béruniós kezdeményezésünket, amely lehetővé fogja tenni, hogy az európai uniós forrásokat bérfelzárkóztatásra és a magyar emberek egészségének megőrzésére fordíthassuk.