9 hónap alatt 1,2 milliárd forintunkba kerültek az MVM rendezvényei

Megint egy Fidesz-közeli üzletember zsebébe ment a pénz.

2017. januártól szeptemberig összesen 1 264 362 925 forint ment a Magyar Villamos Művektől (MVM) Kuna Tibor marketingcégéhez – írja a Menedzsment Fórum a közpénzekkel gazdálkodó állami cég honlapján közzétett szerződésekre hivatkozva.

Az MVM a Young & Partners Kft.-vel minden negyedévben szerződött, a szerződéses összegek így alakultak:

  • I. negyedév: 82 446 590 forint
  • II. negyedév: 526 654 228 forint
  • III. negyedév: 655 262 107 forint

A negyedik negyedévről szóló adatok még nem állnak rendelkezésre, de ha az előző negyedévek átlagát „sikerült” tartani, akkor 1,6-1,7 milliárd forint körül alakulhatott a 2017-es végleges rendezvényszervezési költség.

A Young & Partners, valamint testvércége, a Trinity International Communications Kft a Fidesz-frakció korábbi kabinettitkárának, Szijjártó Péter külügyminiszter bizalmasának, Kuna Tibornak az érdekeltsége, cégei rendszeresen nyernek a Rogán Antal-féle propagandaminisztérium által közterületi és médiareklámokra kiírt közbeszerzéseken. Ugyanebben a körben kaszálnak nagyot az új Fidesz-kedvenc, Balásy Gyula cégei, illetve Rogán Antal szomszédjának, Csetényi Csabának a vállalkozásai is.

Örülünk ennek a rekordnak? Csúcsot döntött Rogán minisztériuma: közel 70 milliárd kommunikációra

Egyetlen közbeszerzési keretszerződésre hivatkozva reklámra, PR-ra és egyéb kommunikációs szolgáltatásokra 46,7 milliárd ment el - írja cikkében a Magyar Nemzet. A lap rámutat, hogy mivel a Miniszterelnöki Kabinetiroda felállításával a kormány bevezette azt, hogy az állami intézmények kommunikációját csak egy szervezeten, a minisztérium alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatalon (Nkoh) keresztül lehet lebonyolítani, ez törvényszerűen a költségek növekedésével járt.

Frissítés

A cikk megjelenését követően az MVM korrigálta a közzétett adatokat. Mint kiderült, az összegek halmozottan mutatták a megkötött szerződések értékét. Így tehát az első három negyedévben összességében 737 708 697 forintot költött el a közpénzekkel gazdálkodó MVM a Fidesz-frakció egykori kabinettitkárának cégénél. Így az mfor.hu az év végi becslését is módosította: várhatóan egymilliárd forint körül alakult a 2017-es végleges összeg. Az MVM tévedéséért mi kérünk sűrű elnézést.