Nem elsőként szólalhat meg, ezért megsértődött és hazudozik a fideszes

A fideszes Riz Gábor arról panaszkodik a Facebookon, hogy levették a nevét a Magyar Kultúra Napjának ózdi rendezvényplakátjáról. Janiczak Dávid jobbikos polgármester lerántja a leplet: Riz nem vállalta a köszöntést, ha nem ő lehet az első felszólaló. A fideszes pökhendiség újabb bizonyítéka.

Ózdon is megemlékeznek a Magyar Kultúra Napjáról. Erre az ünnepségre természetesen meghívást kapott a térség fideszes országgyűlési képviselője, Riz Gábor is. Aki a Facebookon panaszolta el, hogy a városi ünnepség korábban egyeztetett forgatókönyvét – melyben még ő mondta volna a köszöntőt – a jobbikos polgármester, Janiczak Dávid fogta, s egy mozdulattal a sutba dobta s átíratta.

A fideszes képviselő által feltöltött plakátokon látszik is, hogy a kultúra napi gálaműsor megnyitóját Riz mondta volna, majd a kitüntetetteket köszöntötte volna Janiczak. A második verzión azonban már csupán Farkas Péter Barnabás, Ózd kultúráért felelős alpolgármesterének neve szerepel a műsor megnyitójaként.

Hogy az igazság minden szeletét megismerhessük, Janiczak Dávid polgármester Facebook-oldalán is megnéztük, mi az oka a látszólagos politikai csetepaténak. A fiatal jobbikos ott fejti ki, hogy úgy tervezték, mind a képviselő, mind a város kultúráért felelős alpolgármestere, Farkas P. Barnabás köszöntőbeszédet mondana, ezek a díjátadás előtt és után lettek volna. A meghívást követő egyeztetés során kérték a szervezést, hogy a kultúráért felelős alpolgármester legyen az, aki a díjátadás előtti köszöntőt mondja (hiszen ez a szakterülete), és Riz Gábor képviselő, aki az utána lévőt.

A vele való egyeztetéskor ő viszont kijelentette, hogy vagy az elsőt mondja, vagy NEM JELENIK MEG, és akkor ennek hangot fog adni a Facebookon is. Tehát a meghívás él, ő viszont visszautasította

– írja Janiczak válaszában, aki arra is emlékeztet, ugyanez a probléma egy héttel ezelőtt, a felújított világháborús emlékmű átadóünnepségének szervezésekor a fideszes Riz Gábor ugyanúgy kijelentette, hogy vagy elsőként beszél, vagy nem megy el! Akkor az úzdi városvezetés engedett, most azonban nem.

Az ifjú polgármester azt is a fideszes képviselő szemére veti, hogy a karácsonyi vásárukra szervezett polgármesteri találkozóra a választókerület 71 településének polgármesterei közül egyedül őt nem hívták meg. Csupán a rendezvény plakátjának egy apróbetűs sorában találták meg, hogy a településvezetők találkozója lesz, így Janiczak az ózdiak képviseletében hívatlanul jelent meg.

Emlékezetes, Riz Gábor egyike volt azoknak a fideszes képviselőknek, akik – annak ellenére, hogy miniszteri biztosként havi több mint félmillió forintos tiszteletdíjat is kapnak, ezt az összeget „elfelejtette” feltüntetni vagyonnyilatkozatában. Amikor pedig erre Janiczak felhívta a figyelmet, akkor suttyomban próbálta meg kicserélni azt az oldalt, amelyen utólag tüntette fel a több mint félmilliós fizetését.

Suttyomban még beleírta a vagyonnyilatkozatába az elfelejtett havi fél millát

Riz Gábor szószólója volt az elmúlt hetekben az ózdi jobbikos polgármester befeketítésére irányuló kommunikációs hadjáratnak, amely során Janiczak Dávid jövedelmét firtatta. Erre válaszul február 11-én Ózd polgármestere közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy a kormánypárti országgyűlési képviselő vagyonnyilatkozatában nem látható a miniszteri biztosi fizetése. Lássunk csodát, most már látható!