Orbán: Kezemben az ÁSZ

Utcán az igazság.

A transzparenst Facebook-posztja szerint a Közös Ország Mozgalom tette ki, és a felirat (Orbán: Kezemben az ÁSZ) áthallásaképpen egy kártyalapot is rárajzoltak, bár a minták valószínűleg a G-napra utalnak.

Nyilvánvaló, hogy az akcióval az Állami Számvevőszék ellenzéki pártokat érintő bírságaira céloztak. Ismert, a volt fideszes parlamenti képviselő által irányított szerv majdnem minden pártot megbírságolt a Fideszen kívül, akiket viszont a választások előtt nem is vizsgálnak.

A bírságok ugyanakkor nem csak megalapozatlannak és törvénytelennek tűnnek, de gyanúsan azt a célt szolgálják, hogy a Fidesz kihívóit ellehetetlenítsék. A diktatórikus módszer célkeresztjében egyértelműen a Jobbik állt, hiszen Vona Gábor pártját 663 millió forintra bírságolták, amiért kedvezményes áron plakátoltak a közterületeken. A Jobbik közölte, hogy nem fizeti ki a leszámolással felérő bírságot, Vona Gábor pedig azt üzente, hogy az áprilisi választás tétje az: vagy ő megy börtönbe, vagy a korrupt zsarnok, Orbán Viktor.