A menekültalbérleteket is titkolták a nemzetbiztonsági bizottság elől

A fű alatt lezavart migráció minden fejezetét elhallgatták.

Még a nemzetbiztonsági bizottságot sem tájékoztatta a kormány arról, hogy a Belügyminisztérium egyik szerve, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) segítette lakhatáshoz az Orbán-kormány által befogadott menekülteket.

Kiderült: a migránsoknak még albérlet-támogatás is jár Budapesten

Nem csak az derült ki, hogy az adófizetők több tízmilliárd forintjából folytatott migrációs kampány alatt titokban 2300 migránst telepítettek be Magyarországra, hanem most az is, hogy a migránsok albérlet-támogatást is kapnak a fővárosban. Letelepedésüket a kivándorlás okozta munkaerőhiány is könnyíti.

Molnár Zsolt, a testület MSZP-s elnöke arról tájékoztatta a csatornát, hogy egyetlen ülésen sem volt téma a lakhatási támogatások ügye, sőt még Pintér Sándor belügyminiszter meghallgatásán sem derült fény a dologra, pedig a Magyar Nemzet az ő tárcájához tartozó Belügyi Alapok honlapján találta az információt, hogy a fővárosi önkormányzat hajléktalanokat segítő szervezete 2015-ben 82,5 millió forintot kapott az EU által létrehozott Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alapból.

A projekt 25 százalékát a magyar állam állta, a magyar adófizetők pénzéből - akárcsak a 80 milliárdos migránsellenes plakátkampányt -, a Fidesz számára, nyilvánvaló politikai okokból mégis fontosabb volt, hogy ezt az információt is házon belül tartsa, épp úgy, mint a 2300 betelepített bevándorlót.

Molnár szerint a fideszesek egyedül a Soros-szervezetek tevékenységét firtatták az üléseken, és azokat is csak tessék-lássék. Így a testület vezetőjétől sem tudhattuk meg, pontosan hány menekültnek segített a BMSZKI, melynek munkatársait azóta a fővárosi önkormányzat eltiltotta attól, hogy nyilatkozzanak.

Az is csak a menekültalap weblapjáról derült ki, hogy Pintér utasítására a Belügyminisztérium négy tevékenységet támogatna:

  • a menekültek lakhatási körülményeinek felmérését,
  • a lakhatási program kidolgozását,
  • a lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadásokhoz nyújtott anyagi támogatást, valamint
  • a szociális munkát.

A fideszes politikus utasítása szerint 2020-ig 300 embernek biztosítanak lakhatást, ami nem csak a kormány eddigi, három éven át tartó kommunikációs hadjáratainak mond ellent, hanem Orbán Viktor múlt heti, Kossuth Rádióban tett kijelentéseivel is szöges ellntétben áll.

Orbán elmondta, miért fogadtuk be az 1300 menekültet: "nem ránk törték az ajtót, hanem bekopogtattak"

Végre személyesen is megszólalt Orbán Viktor a titokban befogadott menekültek ügyében. A kormányfő igyekezett menteni a menthetőt, így megvédte a több tízmilliárdba kerülő propagandát is, és büszkén jelentette be, hogy az érintettek nem az EU-s kvótaszabályok miatt érkeztek az országba, mert a magyar kormány sosem fogadta el azokat.