Kihátráltak?! A Fidesz a kormányra mutogat Orbán migránsai miatt

A Fidesz frakciószóvivője szerint Orbán migránsairól az Orbán-kormánynál érdeklődjünk.

Halász János szerint egyébként az „egy önkormányzati ügy”, hogy a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) nevű önkormányzati szervezet a Nemzetközi védelemben részesülők önálló lakhatásának segítésére pályázatot nyert el, ennek értelmében 2016 augusztusában elindítottak egy programot, amelynek célja

„az önálló lakhatáshoz való hozzájutás megkönnyítése és a már meglévő lakóhely fenntartása menekült és oltalmazott emberek számára”.

Sőt, a betelepített migránsok anyagi támogatását miniszteri utasítás erősítette meg: 2016. december 16-án Pintér Sándor belügyminiszter adott ki egy utasítást a 2017–2018 közötti programidőszakra vonatkozóan arról, hogy a Belügyminisztérium négy területet támogatna: - ez a menekültek lakhatási körülményeinek felmérése, lakhatási program kidolgozása, lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadásokhoz nyújtott anyagi támogatás, valamint szociális munka.

Kiderült: a migránsoknak még albérlet-támogatás is jár Budapesten

Nem csak az derült ki, hogy az adófizetők több tízmilliárd forintjából folytatott migrációs kampány alatt titokban 2300 migránst telepítettek be Magyarországra, hanem most az is, hogy a migránsok albérlet-támogatást is kapnak a fővárosban. Letelepedésüket a kivándorlás okozta munkaerőhiány is könnyíti.

A frakciószóvivő szerint az „érintetteket”, az önkormányzatokat kell erről megkérdezni, ugyanakkor „azért azt látnunk kell”, hogy itt sem szabad összekeverni a migrációt, az illegális bevándorlást az oltalmazottakkal. 

Felhoztuk, hogy az Orbán-kormány minisztere adott ki a lakhatásra vonatkozó utasításokat,

tehát ez nem egy EU-s terv, hanem az Orbán-kormány terve?

Főleg annak tükrében, hogy korábban arról beszélt maga Orbán Viktor is, hogy nem maradhatnak itt az oltalmazottak sem, eközben a kormány mégis olyan programot indít, amely ellentétes célt szolgál.

"-Értem, kérdezze meg a kormányt ennek a részleteiről.

-És Önök megkérdezik majd?

-Ha önnek nem fér bele a drága idejébe, akkor megpróbálom én is.”

Ugyanakkor további információforrásként a Lázár János-féle kormányinfót jelölte meg a kormánypárti politikus. 

Halász Jánosnál rákérdeztek arra is, hogy korábban miért nem beszéltek oltalmazottakról, erre a fideszes szóvivő ismét nagyot mondott, szerinte nincs igaza, hogy korábban menekültekről nem beszélt kormánypárti politikus: 

"Pontosan annyit beszéltünk eddig az oltalmazottakról, amekkora veszélyt jelentettek ezek".

Csakhogy lapunk kiderítette, hogy volt olyan oltalmazott,

aki a státusz megkapása után bűnszervezetet hozott létre, sőt akadt köztük olyan is, aki ellen büntetőeljárás zajlott, amiért részt vett a kiskunhalasi zavargásban, és hatodrendű vádlottként kapta meg a védelmet az Orbán-kormánytól

(ez utóbbi kapcsán egyébként szintén ígéretet tett, hogy bár nem ismeri a konkrét esetet utána néz az ügynek, és tájékoztatja majd a sajtót).

Bekopogtak, Orbán ajtót nyitott, bűnözni kezdtek

Orbán Viktor, 2015. 11. 16./ Éveken keresztül sulykolták belénk, persze az adófizetők pénzét nem sajnálva forintmilliárdokat elköltve azt, hogy az Orbán-kormány nem fogad be bevándorlókat, megállítja Brüsszelt, a kvótát, megvédi a kultúránkat, a munkánkat, és persze Soros György.

Véleménye szerint attól még nem kellene lemondania Pintér Sándor belügyminiszternek, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal, és a TEK vizsgálata mellett mégis beengedtek az országba olyan embereket, akik veszélyt jelentenek a magyar társadalomra. 

Megkérdeztük Halász Jánost, hogy mégis mi a véleménye a Fidesznek arról, hogy az oltalmazottak bűncselekményeket követtek el. Az országgyűlési képviselő elmondta, akik bűncselekményeket követnek el, azokkal szemben a legszigorúbban el kell járni, börtönbe kell őket vetni, vagy kiutasítani:

"a Fidesz-frakció ezt várja el a kormánytól!”

"Orbán Viktor nemhogy Európát nem tudja megvédeni, Magyarországot is képtelen"

A miniszterelnök és a Fidesz lebukott. A Fidesz a múlt heti hazugsága után ismét hazudott, le lehet vonni a konzekvenciát, a Fidesz és Orbán Viktor képtelen megvédeni Magyarországot és a magyar emberek biztonságát - mondta Vona Gábor hétfői, rendkívüli sajtótájékoztatóján.Mint mondta: a múlt héten kiderült, Orbán Viktor és kormánya három éven keresztül - titokban - 2300 bevándorlót telepített az országba, a Fidesz lebukott, hogy 22 ezer millió forintért hazudozott az embereknek.