Mindig is szeretett volna magának egy SZDSZ-irodát? Itt a nagy lehetőség!

Dobra verik a politikai hulla utolsó lerakatait.

Ahogy arra az Átlátszó cikke is emlékeztet, a liberálisok még 2007-ben kaptak az MFB-től kedvezményes kamatra, 15 éves futamidőre egy-egymilliárdos kereten belüli kölcsönt ingatlanvásárlásra, melyet az állami bank végül 2010 decemberében mondott föl.

2015-ben került kényszer-végelszámolás alá, tavaly március óta pedig felszámolás alatt áll a negyed századdal ezelőtti, úgynevezett rendszerváltó, úgynevezett liberális, úgynevezett párt, a megboldogult Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ).

Az azóta diplomata-útlevéllel flangáló, Szijjártó Péterrel kiváló viszonyt ápoló ex-pártelnök, Kóka János 2007-2008-as elnöki beszámolójában még így dicsekedett a liberálisokra szakadt pénzesővel:

"sok százmillió forint értékű ingatlanvagyonnal gyarapodik a párt".

2017-ben azonban három budapesti irodát, a friss cégközlöny szerint idén pedig pedig vidéki ingatlanokat ver dobra a párt felszámolója:

egy szekszárdi, egy szarvasi, egy medgyesegyházai és egy gyöngyösi, keretbiztosítéki jelzáloggal és végrehajtási joggal terhelt irodaházrészt mindösszesen minimum 48,5 millió forintért.

Az Átlátszó azt írja, hogy a fővárosi pakkból a XVIII. kerület Baross utcai ingatlanra kiírt pályázatot ajánlat hiányában érvénytelennek minősítették, ám egy másik, ugyanazon a címen meghirdetett ingatlanra kiírt eljárás eredményesen zárult, a pályázatokat jelenleg értékelik.