Ne merészeljenek a fiatalok szemébe nézni!

Amíg nem adnak nekik segítséget.

Ez nem egy oknyomozó anyag arról, hogy mi miért történik. Engedjék meg, hogy ez az írás csak egy őszinte felháborodás kivetülése legyen amiatt, hogy tele van az ország lerobbant épületekkel, miközben óriási igény lenne rájuk.

Itt egy példa:

Ez az épület a nyolcadik kerület jobb részén, az I. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikával szemben áll a Baross utcában. Nem tudom, hogy mi volt régen, és őszintén megmondom, hogy nem is érdekel. Ahogy az sem érdekel, hogy önkormányzati tulajdon, vagy magán.

Csak az érdekel, hogy az egész egy baromira dühítő és szégyenletes jelenség példája.

Dühítő és szégyenletes, hogy hosszú évek óta állhat egy összefirkált, bedeszkázott ablakú épület ott, ahol egyébként akkora igény van az ingatlanokra, hogy 30 millió forint alatt alig lehet lakást találni. És dühítő és szégyenletes, hogy ebből van még egy csomó, szerte a városban, jobbnál jobb helyeken.

De már eleve az is dühítő és szégyenletes, hogy sem a kerület vezetését, sem a kormányt nem zavarja, hogy ilyen háború utáni igénytelen állapotok állhatnak fenn a főváros közepén.

2014 óta csak a falon lévő firkák száma nőtt:

Amikor az ember tisztában van vele, hogy milyen súlyos lakhatási problémákkal szembesülnek a mai fiatalok, akkor felfoghatatlan csak igazán, hogy olyan emberek,

akik politikust játszanak, de közben csak tehetségtelen senkik,

visszaélve a nekik adott pozícióval és az azzal járó lehetőségekkel egyszerűen nem tesznek semmit azért, hogy

tömegével, és azonnal

nekiálljanak bérlakások tízezreinek kialakításához, országszerte. Mert ez lenne most az egyik legfontosabb dolguk, sőt, ez volt már az elmúlt nyolc évben is.

Pedig ilyen bérlakás-építési program már van, csak nem kéne szándékosan leseperni az asztalról minden állandó alkalommal. Ugyanis ennek jól láthatóan az a következménye, hogy az ENSZ jelentése szerint már a világ tíz leggyorsabban fogyó országa közé kerültünk, a KSH szerint évente 30-40 ezer fővel csökken a magyar lakosság.

A jelentésre reagáló közleményében Z. Kárpát Dániel Jobbik-alelnök úgy fogalmazta meg ezt a problémát, hogy

"Sajnálatos módon a kormány még csak vitatkozni sem hajlandó a népességfogyás okairól, a bérlakás-programmal kapcsolatos felvetéseinkre nem reagál, a fizetések felzárkóztatása nem érdekli, mert a rabszolgabéreken alapuló gazdaságpolitikában bízik, a kivándorlás veszélyének pedig a létezését is megkérdőjelezi."