Végrehajtást kezdeményezett a Jobbik a Fidelitas ellen

Még tavaly májusban mondta ki a Kúria egy személyiségi jogi perben, hogy a Fidelitas hazugságokat terjesztett a Jobbikról egy közleményében, és kötelezte őket bocsánatkérésre.

A bevándorlási krízis 2015 őszi tetőpontja előtt rágalmazta meg a szervezetek az ellenzéki pártot azzal, hogy nyakig benne van az embercsempész-bizniszben.

Kúria: százezreket fizethet a Fidelitas a Jobbiknak

A Jobbik Sajtóosztályának csütörtöki közleménye szerint„ez a kijelentésük már azért is különösen visszatetsző volt, hiszen anyapártjuk a letelepedési kötvényekkel már akkor is gazdag migránsok tömegének tette lehetővé hazánk biztonságának közvetlen veszélyeztetését, majd teszi ezt azóta is, most éppen fiatalkorú, 14 és 18 év közötti bevándorlók Magyarországra való beengedésének Brüsszel számára tett ígéretével."

A Jobbik most végrehajtási eljárást indított ellenük, amelyet a Fővárosi Törvényszék el is rendelt.

„Egy ilyen eljárás során a törvényeket be nem tartó szervezeteknek jelentős eljárási költségeket is meg kell fizetniük a sértettjeik számára, így a Fidelitas is ezt lesz most kénytelen tenni. Mivel a Jobbik minden ilyen összeget a törvénytelen ÁSZ-bírság megfizetésére fordít, örömmel üdvözöljük a Fidesz hazug csatolmányát is a Jobbik egyre bővülő adományozóinak sorában”

- közölte a párt sajtóosztálya pénteki közleményében.

A HVG a párt ügyvédjétől megtudta, a Fidelitas az összeget kifizette, ám a levél nem érkezett meg, ezért kértek végrehajtót, az eljárást a Fővárosi Törvényszék el is rendelte. Itt tehát nem vagyontárgyat fognak lefoglalni, csak a bocsánatkér levelet próbálják kikényszeríteni a Fidelitastól. Ha a végrehajtó felszólítására sem tesz eleget a bocsánatkérésnek a Fidelitas, akkor ismét bíróságra kerül az ügy, amely újfent kiszabhat pénzbírságot a Fidelitasra vagy annak vezetőjére. Nekik kell kifizetniük a Jobbik minden ezzel kapcsolatos költségét is.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Nótin Tamás
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Nótin Tamás
sss
2019. május 25. | 09:08
Meglepő, ha igaz. Orbán Viktor korábban többször is élesen kritizálta a német kancellár menekültpolitikáját.
sss
2019. május 25. | 08:23
A választók a vasárnapi voksolással kapcsolatos kérdéseikre kaphatnak választ.
sss
2019. május 24. | 16:19
Ehhez kompromisszumokra lenne szükség mindkét részről.
sss
2019. május 24. | 15:18
Kampány indult az FPÖ támogatói körében, hogy írják Strache nevét a szavazólapokra az EP-választáson.