Teréz körúti robbantás: a nyomravezetői díjért hazudott egy nő

A közlemény szerint a 35 éves nő 2016. szeptember 30-án e-mail-üzenetet küldött a Miniszterelnökség sajtóirodájának, azt állítva, hogy fontos információja van a Teréz körúti robbantással kapcsolatban.

A nő az üzenetében - azzal az ígérettel, hogy felfedi a robbantó kilétét és indítékát - még aznap 11 órára találkozót kezdeményezett az egyik kecskeméti bevásárlóközpontban. Felhívta a figyelmet arra is, hogy egy táskában 25 millió forint készpénzt hozzanak, és egy "szürke farmeres, fehér tornacipős lánynak" adják át.

A találkozón a - szürke farmerben és fehér tornacipőben megjelenő - vádlottat igazoltatták és a robbantás miatt folyó bűnügyben tanúként hallgatták ki. Kihallgatásán megállapították, hogy a robbantással kapcsolatban semmilyen érdemleges információja nincs, a célja kizárólag a nyomravezetői díj megszerzése volt.

A nő néhány nappal később fizetés nélkül távozott egy panzióból, és ezzel 355 800 forintnyi kárt okozott.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottat kétrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalással, illetve a kísérletével vádolja, és börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Az ügyben a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni - írták.