Kemény küzdelem volt, de nem jött össze a második Grand Slam-győzelem Babos Tímeának

Egy ponton múlt.

A döntőben Babosék ellenfele a kanadai Gabriela Dabrowski és a horvát Mate Pavic volt.

Egyéniben ugyan Babos áll négyük közül a legjobban, a másik három játékos páros specialista.

Babos Tímea partnere, Rohan Bopanna 37 éves, és ez volt az első közös versenyük, melyen rögtön döntőbe is jutottak.

A magyar-indiai páros ellenfele a döntőig játszmát sem veszített, ám a fináléban ehhez képest Babosék nagyon magabiztosan, 6-2-re nyerték az első játszmát.

A második játszmában azonban megtört a lendület: Babos egyszer 0-40-ről hozta vissza az adogatását, de másodszorra már elbukta a szerváit, indiai partnere visszaesett, így elveszítették a játszmát.

A szuper rövidítésben 0-3-ra elment a kanadai-horvát páros, Babos azonban hozta a két adogatását, de ezután nem tudtak egyenlíteni. Viszont a horvát két adogatását elvették, Bopanna is magára talált, 6-6 lett, aztán átvették a vezetést, de 8-7-re fordított az ellenfél. 9-8-ra újra Babosék vezettek, meccslabdájuk is volt, de a horvát szervált és hozta is az adogatását. 9-9, aztán az ellenfélnél volt a második meccslabda, amit ki is használtak.

Hatalmas magyar siker: Babos Tímea Grand Slam-bajnok lett párosban!

A juniorként három GS-trófeát gyűjtött Babosnak ez az első felnőtt Grand Slam-győzelme, ő az első magyar győztes a melbourne-i torna történetében, és az ötödik magyar, aki felnőtt Grand Slam-címet szerzett.Előzőleg egyesben Asbóth József (Roland Garros, 1947) és Körmöczy Zsuzsa (Roland Garros, 1958), párosban pedig Taróczy Balázs (Roland Garros 1981, Wimbledon 1985) és Temesvári Andrea (Roland Garros, 1986) diadalmaskodott.