Rossz hír: Tállai kijelentésével szemben egyelőre csak a jobbikos kommunikációt próbálja másolni a kormány

Fotó: Sneider Tamás (Facebook)

Sneider Tamás, az Országgyűlés és a Jobbik alelnöke 2016 májusán benyújtott költségvetési módosítójában a szabadidősport támogatását kezdeményezte, ám ezt a kormánypártiak nem engedték az Országgyűlés elé kerülni, már a téma szerinti illetékes szakbizottságban elé feküdtek. A nemzeti néppárt politikusa nem adta fel, ezért a múlt évben ismét benyújtotta a javaslatát, de azt a kormányzat nem találta vitára sem érdemesnek. 

Sneider ezekben a beadványokban az Egészségügyi Világszervezet (2003) "Health and development through physical activity and sport" (Egészség és fejlődés a fizikai aktivitás és a sport által) című dokumentumában foglaltakra hivatkozott, hangsúlyozva azt is, hogy sereghajtók vagyunk Európában a lakosság számarányához viszonyítva több olyan betegségben, melyek kialakulása a mozgásszegény életmódhoz vezethető vissza. És - ezt már mi tesszük hozzá - stadionok építésétől nem várhatunk az általános egészségügyi mutatók terén javulást.

Hogy mégis mennyire adnak a jobbikos politikus véleményére, azt mutatja a sportért felelős államtitkár a napokban tett hangzatos bejelentése a szabadidősportra fordított rekordösszegről, ami ugye nagyságrendileg kevesebb a jobbikos javaslatban foglaltaknál, mégis alkalmas a Habony-művekből tájékozódó olvasóközönség megtévesztésére.

Tény: kormányzati propagandára még mindig a többszörösét ellocsoljuk a közösből, mint amennyit a szabadidősportra fordítunk. Akik ezt követően kétséggel kezelnék Tállai András minapi coming outját, azoknak itt van a fideszes Nyitrai Zsolt által hétfőn bemutatott Hajrá, magyarok! című kiadvány, amelyben - mi mást - a Sneider által hivatkozott dokumentum megállapítását idézik. 

Megkérdeztük Sneider Tamást, mi erről a véleménye. A jobbikos politikus szerint 

"nem azt kell nézni, hogy mit mond a kormány, hanem mit tesz.

A sportági infrastruktúra fejlesztések kapcsán elért eredményekről Sneider Tamás a közösségi oldalon közzé is tett egy bejegyzést, amelyen a Rétvári Bence államtitkár által már eredményként említett  ̶p̶á̶s̶z̶t̶ó̶i̶ ̶u̶s̶z̶o̶d̶a̶  uszodának a helye látható, egyelőre az alapkő elhelyezésére várva.

Szerző: KP

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Tari Tamás

Friss

Van ugyanis mit megtéríteniük az országnak. Vélemény.
Olyan súlyos az utasok helyzete, hogy azonnal ki kellene kötniük.