Lebuktak! "Egy nemzeti áttelepítési programot hajt végre a kormány"

Erre senki nem kérte őket!

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke kedden azután tartott sajtótájékoztatót, hogy a kormánypárti politikusok elszabotálták a parlament rendkívüli ülését, amelyen Orbán Viktort meghallgathatták volna a parlamenti képviselők arról, hogy miért hazudtak a kormánypártok az elmúlt 3 esztendőben a 22000 millió forintos migránsellenes gyűlöletkampányukban.

"A Fidesz a betelepítések kormánya" - a kormánypárti politikusok bojkottálták a magyar parlament munkáját

Ahogy arról beszámoltunk, 55 képviselő szavazott igennel, 144 képviselő viszont nem volt jelen, így nem tudták elfogadni az Országgyűlés napirendjét, a rendkívüli ülés így elmaradt, csak a napirend előtti felszólalásokra volt mód.Az előzetes terveknek megfelelően, A Fidesz bojkottálta a keddi parlamenti ülést, a kormánypártokat egyedül Gulyás Gergely frakcióvezető képviselte.

A jobbikos országgyűlési képviselő a választ is megadta erre:

"Egy nemzeti áttelepítési programot hajt végre a kormány mégpedig egy olyat, amelyben a részvétel önkéntes, még csak nemzetközi elvárások tömege sem nyomasztja Orbán Viktorékat az ügyben, hogy teljes körű betelepítési programot hajtsanak végre".

A „nemzeti áttelepítési programra” a közelmúltban 80,3 millió forintot különített el a kormány, míg a kimondottan a migránsok lakhatását segítő programcsomagra 82,5 millió forint érhető el, és a szintén a belügyhöz tartozó 70 millió forintos bevándorlással kapcsolatos keretnek a legnagyobb tétele (39 millió forint) egy olyan kísérleti projektet szolgál, amely a Magyarországon történő családegyesítések támogatását célozza.

"Láthatjuk, hogy többféle jogcímen keveredik az az őrület, amit Orbán Viktorék kidolgoztak Magyarország számára"

- foglalta össze Z. Kárpát Dániel.

A legerősebb ellenzéki párt alelnöke azt is világossá tette, hogy 2015-ben egy alaptörvény-módosítás beadásával igyekezett megakadályozni azt, hogy Orbán Viktor befogadott migránsai szavazati joghoz jussanak Magyarországon. Ám ezt még csak tárgysorozatba sem vették a kormánypárti politikusok, ugyanis számítottak a helyhatósági választáson a befogadottak szavazataira is.

Z. Kárpát Dániel szerint az "év megfutamodását produkáló Orbán Viktor", aki ma nem mert kiállni a választók és a képviselők elé,

„egy kétes áttelepítési/betelepítési programot hajt végre”,

nem sajnálja erre a költségvetési forrásokat sem,

„és ami a legarcátlanabb az egészben, az az, hogy amíg magyar fiatalok százezrei kényszerülnek külföldre bérlakásprogram híján, bérlakás-programot migránsoknak, befogadottaknak mindenféle probléma nélkül kidolgozott, finanszírozott Orbán Viktor és csapata”

- fogalmazott.

Felidézte azt is, Németh Szilárd most már megpróbál különbséget tenni az oltalmazott szomáliai és a kvóta alapján betelepített szomáliai között, ám

"igen nehéz dolga lenne az őcsényi falugyűlés előtt, ha ezt meg kellene ott magyarázni."

Z. Kárpát Dániel továbbá kihangsúlyozta azt is, a Jobbik programjában zérótolerancia szerepel a migráció minden formájával szemben. „Sem gazdag, sem szegény, sem titkos migránst, sem non stop betelepített migránst nem szeretnénk látni Magyarországon”. Hozzá tette, külön fejezetben szerepel az önálló határőrség visszaállítása is, ezzel párhuzamosan a rendőri és honvédelmi erő eredeti helyükre való visszavezénylése.