Megzuhant a Fidesz támogatottsága

Január végére megrendültek és látványosan megváltoztak a pártreferenciák, a legnagyobb veszteséget a kormánypárt szenvedte el - írja HVG, a Medián friss közvélemény-kutatási adataira hivatkozva.

A Medián novemberi mérései alapján, a Fidesz népszerűsége a teljes népességre vetítve 39-ről 37 százalékra, a választani tudó „biztos” szavazók körében 60-ról 53 százalékra esett.

A Jobbik népszerűsége a teljes népességben 11-ről 13 százalékra, míg a baloldali ellenzék támogatóinak összesített aránya 21-ről 23 százalékra nőtt. A Medián szerint az összes számottevő ellenzéki pártnál kimutatható némi erősödés.

A kormánypárt szimpatizánsai körében némi elbizonytalanodást mért a Medián: novemberben még 75, most pedig 70 százalékuk mondja, hogy április 8-án biztosan elmegy szavazni. A teljes szavazókorú népességre vetítve a részvételi kedv 56 százalék. Ez 4 százalékponttal több, mint négy éve ilyenkor.

Elsősorban a helyiek hangja szeretne lenni az Országgyűlésben a Dunaújváros és térsége időközi választásán bizalmat kapott Kálló Gergely. A Jobbik-frakció új tagja „vasakarattal” kíván küzdeni a korkedvezményes nyugdíj visszaállításáért, de szívügyében, az ifjúságpolitikában is fel fog szólalni.