Jobbik: Miskolcon szavazni fognak Orbán migránsairól

Az ellenzéki párt vizsgáztatná a miskolci politikusokat.

Jakab Péter felidézte, két hete a miskolci közgyűlés nemet mondott Soros György migránsainak a befogadására, Orbán migránsairól azonban nem volt szavazás, noha jelenleg nem Soros György, hanem Orbán Viktor telepít be tömegesen, folyamatosan és titokban bevándorlókat Magyarországra, eddig 2300-at. A Jobbik most azt javasolja, hogy Miskolc közgyűlése határozatban szólítsa fel a kormányt: Orbán migránsait se helyezzék el Miskolcon – közölte Jakab Péter.

A politikus megjegyezte, tudja, hogy Kriza Ákos és Csöbör Katalin egyetért Orbán bevándorláspárti politikájával, olyannyira, hogy Kriza Ákos a legutóbbi közgyűlésen is helyeselte a menekültek beengedését, azóta azonban a Belügyminisztérium közleményben jelezte, a Fidesz migránsai közül többen is jogsértéseket követtek el, ráadásul előfordulhat olyan is, hogy bérgyilkosok követik őket.

Jakab Péter szerint Miskolcot nem lehet kitenni ilyen biztonsági kockázatnak, ezért arra kéri a Fidesz politikusait, vállalják akár az Orbán Viktorral való konfliktust is, és szavazzák meg a Jobbik javaslatát, hiszen

„Miskolcnak se Soros, se Orbán migránsaira nincs szüksége”.

Jakab Péter úgy véli:

„ez a szavazás a miskolci politikusok vizsgája lesz arról, tényleg meg akarják-e védeni Miskolcot a migrációtól vagy csak kampányolnak vele.”