Határidőre leadták bevallásukat az országgyűlési képviselők

Mindenki nagyon ügyes volt, letudták a kötelezőt. Ami persze semmit nem jelent és semmire nem kötelez. És még következménye sincs.

Valamennyi országgyűlési képviselő és nemzetiségi szószóló leadta a január 31-i határidőre saját és vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársának, gyermekeinek vagyonnyilatkozatát - közölte Hargitai János, az Országgyűlés mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke szerda este az MTI-vel.

A testület vezetőjének tájékoztatása alapján a 199 országgyűlési képviselő és a 13 nemzetiségi szószóló vagyonnyilatkozata február 1-jétől nyilvános, és megtekinthető az Országgyűlés honlapján.
   
A törvényi előírások szerinti vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségüknek határidőben eleget tettek más tisztségviselők is, így az Állami Számvevőszék elnöke, a szorgalmáról híres volt fideszes képviselő, Domonkos László, az ÁSZ alelnöke, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, elnökhelyettesei és a Versenytanács tagjai, a Költségvetési Tanács elnöke, a Közbeszerzési Hatóság Tanácsának elnöke, alelnöke és tagjai, a legfőbb ügyész és helyettesei, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, alelnökei, a Monetáris Tanács tagjai és a jegybank felügyelőbizottságának elnöke és tagjai, valamint a médiatanács elnöke és tagjai - fejtette ki Hargitai János, hozzátéve, valamennyi vagyonnyilatkozat nyilvános, és szintén csütörtöktől érhető el a parlament honlapján.

Szóval nagyon sokan. 

A papírfecnik persze a jelenlegi szabályozás szerint tulajdonképpen semmit nem érnek. Ez például itt egy egész jó példa az egész bohóckodásra:

Így lehet megúszni a vagyonnyilatkozattal való trükközést, ha fideszes az ember

"Ha most beírok 300 millióval többet, mi van akkor? Semmi."- év elején Farkas még így reagált azokra a sajtóértesülésekre, miszerint a részére 2012 óta folyósított, összesen több mint 2,5 milliárdos mezőgazdasági támogatásból mindössze 925,5 milliót sikerült feltüntetnie a vagyonnyilatkozatában.Védekezésként akkor azzal érvelt, hogy minden évben csak az arra az évre megítélt támogatásból már megkapott pénzeket vallotta be, a későbbi kifizetéseket nem.