Vona Gábor: a szociális dolgozók helyzete a legrosszabb, segíteni kell rajtuk

Ha az egészségügy teljesen leamortizált helyzetéről annyi szó esik, nem szabad elfelejtkezni a szociális szféra munkavállalóiról sem, akiket a pénz nem, legfeljebb a hivatástudat tarhat a pályán.

A szociális rendszerben dolgozók helyzete talán még az egészségügyben dolgozók helyzeténél is rosszabb. Ők aztán még kevésbé hallatszanak – ezt Vona Gábor, a Jobbik elnöke mondta januári évadnyitó beszédében, melyben a Jobbik leendő kormányprogramjába is betekintést engedett.

Mint a miniszterelnök-jelölt fogalmazott, a szociális szféra dolgozóinak azt üzeni, hogy

„a Jobbik a szociális szférában dolgozók helyzetén, anyagi és társadalmi megbecsültségén is javítani fog. Nekünk ők is fontosak. Nem hagyjuk őket magukra, mint a jelenlegi kormány.”

Az áprilisi választásokon egyedüli esélyes kihívóként induló ellenzéki párt úgy látja, a kormány egyszerűen kihasználja az ágazat dolgozóit, és pusztán azok végtelennek tűnő toleranciájára épít. Ezzel szemben a Jobbik rendre azt hangsúlyozza, hogy a fizetéseket jelentősen emelni kell, a munkafeltételeket pedig korszerűsíteni szükséges ahhoz, hogy az ágazat továbbra is el tudja látni fontos feladatait. Támogatják ezen túl az életpályamodell bevezetését, a rekreációs szabadság intézményét és a nyugdíjkorrekciót is.