Lázár 30-40 éve dolgozó embereket és nőket is megalázott, amikor belegázolt a közmunkások becsületébe

A Jobbik bocsánat kérést, vagy lemondást követel. 

"Akinek reggel 6-kor el kell mennie melózni, és mondjuk Hegedűs Laci dolgoztatja itt, a hódmezővásárhelyi városházán, annak délután háromkor már nem sok kedve marad, hogy elmenjen lopni."

 - vetette oda a közmunkásoknak a kancelláriaminiszter. 

Százezreket alázott meg Lázár János: "a közmunka mellett legalább nincs idejük lopni" - itt a felvétel!

Hódmezővásárhelyen hamarosan időközi polgármester-választás lesz, így a Fidesz beveti a kampányban helyi nagyágyúját, Lázár Jánost is. Egy hétfői lakossági fórumon a miniszter többek között azt mondta: "170-180 ezer ember van közmunkában. Akinek reggel 6-kor el kell mennie melózni, és mondjuk Hegedűs Laci dolgoztatja itt, a hódmezővásárhelyi városházán, annak délután háromkor már nem sok kedve marad, hogy elmenjen lopni.

Vécsi István, a közmunkások szakszervezetének elnöke Lázár János felböffenésére reagálva úgy fogalmazott:

„Az elmúlt években nagyon sok korrupciós ügy látott napvilágot, amely első sorban a kormányközeli emberekhez fűződött nem a közfoglakoztatottakhoz."

Felháborítónak tartja a miniszter szavait Sneider Tamás, az Országgyűlés alelnöke is. A jobbikos politikus csütörtöki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: Lázár János "folyamatosan megbélyegzi a szegényeket". Emlékeztetett: Lázár volt az, aki néhány esztendővel ezelőtt kerek perec kijelentette: 

"akinek nincs semmije, az annyit is ér."

Sneider rámutatott: a közmunkások között nem csak a cigányság és a magyarság leszakadóban levő rétegei vannak képviselve. Közmunkában dolgozik nagyon sok szakképesítéssel rendelkező ember, köztük számosan irodai munkát végeznek, köztük sok a hölgy is. 

"Lázár János szerint ők is azért nem mennek lopni, mert elfáradnak a napi nyolc órai munkában"

 - mutatott rá a politikus, 

Nem kevesen vannak olyanok - többnyire férfiak - is, akik 

35-40 év munkaviszony után egészségügyi állapotuk miatt nem tudnak állást találni, így kénytelenek utolsó aktív éveiket közmunkásban tölteni. 

Ha - miként a Jobbik javasolta - ezeknek az embereknek

lehetőségük volna negyven év munkaviszony után nyugdíjba menniük, nem kerülnének ilyen megalázó helyzetbe.

Ehelyett most a kancelláriaminiszter őket is vérig sértette - mutatott rá Sneider. 
 
A Jobbik követeli, hogy Lázár János kérjen bocsánatot azoktól a közmunkásoktól, akiknek belegázolt a becsületébe. Ha a miniszter erre nem hajlandó, akkor méltatlanná válik tisztségére és távoznia kell - szögezte le Sneider.