Itt van Mészáros vagyonnyilatkozata - kétmilliárdos osztalék csak a tavalyi évben

Míg Orbán Viktor 993 ezer forintnyi megtakarítással kénytelen tengődni a Pancho Aréna tövében, addig a település tehetséges polgármestere milliárdos osztalékokat vesz ki cégeiből. Hogy van-e a két személy között bármilyen pénzügyi kapcsolat az a képzeletre bízzuk, most pedig nézzük Mészáros mennyit kaszált tavaly.

A HírTV által átnézett vagyonnyilatkozatból, amit csak személyesen a polgármesteri hivatalban lehet megtekinteni kiderül, hogy a Konzum részvényekben 102 millió, Opus Részvényekben 1,9 milliárd, takarékbetétben 1,6 milliárd, míg készpénzben 100 millió forint van a tulajdonában.

A legnagyobb osztalékot a teljesen Mészáros-tulajdonában lévő R-kord Kft-ből vehette ki, 1,4 milliárd forintot, de a Mészáros és Mészáros Kft. is hozott a konyhára 553 milliót

- igaz ez jelentős visszaesés a tavalyihoz képest, hogy tartja majd így a versenyt Zuckerberggel?

Két érdekeltségébe tartozó társaságbeli tulajdoni aránya visszaesett. A Búzakalász Kft.-ben 80 százalékról 60 százalékra, a Mészáros Gasztro Kft.-ben pedig 20 százalékról 15 százalékra csökkent.

Járművekből bevallott egy Bombardiert és egy Harley Davidsont, valamint egy luxus kategóriájú Lexus-t, de azt nem tudni, hogy kinek a nevén van a Mercedes, amivel rendszeresen közlekedik.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Tari Tamás

Friss