Egy percet késett a miniszter, felajánlotta lemondását

Lord Bates idestova 10 éve tagja a Lordok Házának és két éve nevezték ki a nemzetközi fejlesztési ügyekért felelős miniszterré. Szerdán elkésett az ülésről és nem volt jelen, amikor a munkáspárti Ruth Lister kérdezte.

Lord Bates azt mondta, hogy

"mindig hittem abban, hogy az udvariasság és a tisztelet lehető legmagasabb mércéje alapján kell válaszolni a kormány képviselőjének a törvényhozás jogos kérdéseire",

mivel ezt nem tette meg, annyira szégyellte magát, hogy azonnali hatállyal felajánlotta lemondását -írja a brit The Guardian.

'Thoroughly ashamed': Lord Bates quits for being late

A Conservative peer stunned colleagues in the House of Lords this afternoon by offering his resignation for being late. International Development Minister Lord Bates was not at the dispatch box to take a question from Labour's Baroness Lister. In an emotional apology he said he felt "thoroughly ashamed" and would be quitting with immediate effect.

A kijelentést hangos ellenzés kísérte és végül Theresa May miniszterelnök sem fogadta el azt, így a Lord továbbra is miniszteri pozícióban marad.

Persze azért az angoloknál se mindenki ilyen úriember, de Lord Bates magatartása például szolgálhatna politikusaink számára.