Tömegzavargások és randalírozás Philadelphiában a Super Bowl után

Több ezer ember tódult az utcákra az amerikai profi futball-liga nagydöntőjének vasárnap esti lefújását követően. Az indulatok hamar elszabadultak.

Miután a Philadelphia Eagles az NFL nagydöntőjében 41-33 arányban diadalmaskodott a New England Patriots gárdája felett, a pennsylvaniai csapat szurkolói az utcákra tódultak ünnepelni.

A buli azonban hamarosan zavargássá változott, az örömtől (és még ki tudja, mitől) megittasodott drukkerek autókat borogattak, kirakatokat zúztak be.

Többen felmásztak a Ritz-Carlton Hotel bejárata előtti tetőzetre, hogy onnan ugráljanak a tömegbe.

A nem ilyen célra tervezett építmény persze az emberek súlya alatt hamarosan összeroskadt.

 

These people was on top of the ritz Carlton

Syreeta D. Williams (@reeta_theblackbeauty) által megosztott bejegyzés,

Az Express ebben az esetben „meg nem erősített számú sérültről” ír, ahogy ugyancsak történtek sérülések akkor, amikor a rendőrség megpróbálta megfékezni a tömeget.

A philadelphiaiak régóta vágytak már egy sikerre, a város a nagy bajnokságok (NFL, NHL, NBA, MLB) közül még egyikben sem volt bajnok, utoljára 57 évvel ezelőtt, tehát még az NFL bevezetése előtt nyertek amerikai futballban.

(Helyesbítés: a philadelphiai csapatok a fenti sorozatokban meglehetősen régen nyertek bajnokságot. Baseballban 2008-ban, kosárlabdában 1983-ban, míg jégkorongban 1975-ben örülhettek utoljára bajnoki címnek.)

sss
2019. július 18. | 22:07
Loki
sss
2019. július 18. | 19:00
.
sss
2019. július 18. | 22:07
Loki
sss
2019. július 18. | 19:00
.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Dobos Zoltán

Friss

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Dobos Zoltán