Az egyik államtitkárunk felesége úgy döntött, sertéstelepet indít, a támogatási százmilliók pedig azóta ömlenek

Teljesen érthető.

A Népszava cikke szerint Horváth István, akiről 2013-ban nyilvánosságra hoztak egy trafikmutyis felvételt, miszerint a Fidesz előre kiosztotta a trafikhelyeket a baráti körben, igazán büszke lehet felesége agrártudására.

Ritka ugyanis, hogy valaki ennyire gyorsan fejlesszen egy sertésekkel foglalkozó vállalkozást: a 2011-ben alapított cég évekig nem mutatott fel eredményeket, ám a Bikácsi Agrár Kft. a Népszava szerint némi támogatásból és hitelből több mint 800 millió forintnyi tőkéhez jutott, a cég eszközállománya hússzorosára nőtt, a 2016-os mérleg szerint pedig a gépállomány egy év alatt a háromszorosára, az állatállomány pedig tízszeresére nőtt a vállalkozásnál.

Korábban a Magyar Nemzet világított rá, hogy a cég 157 millió forint brüsszeli pénzt nyert arra, hogy Nagydorogon húsfeldolgozó üzemet építsen. Az államtitkár azzal érvel a siker mellett, hogy családjuk évtizedek óta foglalkozik állattartással.

Horváth István tavaly októberig a kormány sertésprogramért felelős miniszteri megbízottja volt, ma pedig a Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetségének (MSTSZ) elnöke. Ebben a pozíciójában állt ki felettese, Kósa Lajos mellett is, akinek 82 éves édesanyja nemrég úgy gondolta, vásárol egy fél sertéstelepet magának, és a bölcs asszony milyen jól is tette ezt, hiszen 123 millió forintos állami támogatást is kapott.