Végrehajtási eljárás indult az egyik fideszes propagandalap ellen

Hazudtak, el is ítélték őket (ismét), de fizetni ezúttal sem akarnak.

Még tavaly januárban írta meg egy teljesen nyilvánvaló álhír alapján a 888 nevű viccportál, hogy a Jobbiknak megszűnt az egyik alapszervezete egy olyan Zalai megyei kistelepülésen, ahol egyébként soha nem is volt Jobbik-szervezet - áll a párt keddi közleményében.

Természetesen az emiatt indított pert a pestisracok.hu nevű propagandatermékkel együtt a 888 jogerősen elveszítette, és az ítélet szerint a hazugság miatt bocsánatot kellene kérniük levélben a Jobbiktól. Ezt ők azonban nem tették meg, így a legerősebb ellenzéki párt kénytelen volt a portált üzemeltető, Habony Árpád által tulajdonolt cég ellen végrehajtási eljárást indítani.

Ennek a végrehajtási eljárásnak is jelentős költségei lesznek, amelyet most is a törvényekre fittyet hányó, közpénzekkel ennek ellenére teletömött kormánylap fenntartójának kell majd a Jobbik felé megtéríteni. Így pedig ismét kijelenthetjük, hogy a most már az ügyészség szerint is törvénytelen állami számvevőszéki bírság megfizetésre indított gyűjtésben újabb illusztris támogatója akadt a Jobbiknak: maga Habony Árpád.