Közmunkások pucolták a diót, a pénzt meg zsebre vágta az önkormányzat

Hatmillió forintos bírságot szabott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Szabolcs megyei Nagyar önkormányzatára, mert közmunkásokkal pucoltatták a diót a helyi magáncégeknek, az ezért kapott pénz, azonban az önkormányzat kasszáját gazdagította - számol be a HírTV.

A csatorna Célpont című adása korábban felderítette, hogy két cég is rengeteget spórolt azon, hogy a munkát az önkormányzatoknak adták ki, akik aztán közmunkásokkal végeztették el a feladatot. Így nem csak a cég, hanem az önkormányzat is jól járt, hiszen a közmunkások bérét az állam kifizette, a megbízótól kapott összeget pedig tiszta haszonként könyvelhették el.

A sajtóba kiszivárgott információk szerint a nagyari önkormányzat 1,6 milliós összegben kötött szerződést diópucolásra, de a környéken több önkormányzat is érintett lehet hasonló üzletekben. Többek között a kisari, a fehérgyarmati vagy a gyügyei önkormányzatot említi a riport, amiben kitérnek arra is, hogy a szociális tűzifa kiosztása körül sincs minden rendben a településen.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
1
sss
2019. július 22. | 16:59
A mérsékelt jobboldali erőknek nem lehet baloldali jelöltjük Orbán Viktor leváltására.
sss
2019. július 22. | 15:06
Egyre több ilyen esetre lehet számítani a tömeges betelepítés miatt.
1
sss
2019. július 22. | 14:14
A mérsékelt jobboldali erőknek nem lehet baloldali jelöltjük Orbán Viktor leváltására.
Nem bizonyulhattak elegendőnek a kamuregek.