Bércsökkenés: sírva fakadtak a szociális dolgozók

A kormány szerint nekik nem jár rendes fizetés.

Ha propagandára van pénz, legyen a szociális ágazatra is! – követelte Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke és országgyűlési képviselőjelöltje kedden. Az ellenzéki politikus rendszeresen foglalkozik a szociális ágazattal, különösképp azzal, hogy a szféra dolgozói anyagi és társadalmi megbecsültsége javuljon.

Keddi közleményében azt írta, most érkeztek meg kormány és a szakszervezetek közötti bérmegállapodásokat követő első fizetések, és

„a hivatásukat évtizedek óta végzők közül többen sírva kerestek meg, mert kevesebbet kaptak: volt, aki több mint 30 év munka után bruttó 10.000 forinttal…”

Sneider Tamás feltette a kérdést, hogy mégis, „milyen üzenete van ennek a 93 ezer szociális ágazati dolgozó felé, akik naponta 800 ezer emberről gondoskodnak? Életpálya-modell? Minél többet dolgozik, annál kevesebb fizetést kap?”

Az alelnök azt üzente az érintetteknek, hogy „elég volt”, kormányra kerülve javítani fognak a szociális szférában dolgozók helyzetén, anyagi és társadalmi megbecsültségén, mert szerintük

„felháborító, hogy még mindig ott tartunk, hogy a kormány ígéretekkel hitegeti és kihasználja a szociális ágazat dolgozóit, és a kormányzati propagandára elköltött milliárdokhoz képest mindössze alamizsnát ad nekik”.