Aki másnak pöcegödröt ás, maga esik bele

A hatalmával visszaélő Fidesz számára nincs visszaút, vesztüket maguknak köszönhetik majd

De a helyzet rohadtul komoly. Mert a Fidesz-KDNP 2002-es választási bukása, mint egy folyamatosan visszatérő lázálom ott motoszkál minden kormánypárti politikus tudatában.

Ezt a 16 évvel ezelőtti kollektív narancsos stroke-ot ne intézzük el annyival, hogy "ugyan már, ez régen volt," mert ez nagyon is fontos monentum a gátlástalanságuk megértésében. 

Hiszen éppen Kövér László napokban kiszivárgott beszéde világít rá arra, hogy

a választási rendszer átalakítását, a média ledarálását, a közpénzek magánvagyonná konvertálását (közkeletű nevén: a lopást) azzal igazolják, hogy "de hát a szocik is ezt csinálták".

Így most ők is ezt csinálják, s a hatalmuk megtartása, egy újabb 2002 elkerülése érdekében nem válogatnak az eszközökben.

Kínos hangfelvétel: előkerült Kövér László beismerő igazságbeszéde

mondja Kövér László azon a Reflektor birtokába jutott hangfelvételen, amely 2017 januárjában készült. A portál megjegyzi hogy minden kétséget kizáróan megállapítható, hogy a felvételen Kövér László jellegzetes orgánumát halljuk. A házelnök azt is elmondja a bizalmas beszélgetés során, hogy a kormánypárti politikusok úgy gondolják, csak nem merik nyilvánosan kimondani, hogy „az a jó, ha az ellenzék nem rúg labdába (...)

Győzelmük, s így az elszámoltatásuk elkerülése érdekében a Fidesznek azt kell elérni, hogy a politikát még az eddigihez képest is jobban megutáltassák a választókkal. Mert minél több embert távol tudnak tartani a szavazóurnáktól, annál nagyobb az esélyük egy újabb ciklusra.

Tehát, amikor a Fidesz és a médiája ipari mennyiségben hord össze ordenáré hazugságokat a hatalmukra veszélyes politikai szereplőkről, azt nem azért teszik, mert ők bizonyos dolgokat máshogy látnak, vagy ne tudnák pontosan, hogy hazudnak. De.

Pontosan tudják, hogy hogy hazudnak.

A legkisebb morális fenntartást is sutba vágó hazugsággyáruk céja pedig kettős:

Egyfelől képtelen állításokkal, rágalmakkal, személyeskedő prosztóságokkal bombázni a közvéleményt, bízva abban, hogy médiafölényük segítségével a lehető legtöbb ember elhiszi azt a sok baromságot, amit a Fidesz állít ellenzéki politikusról, pártról.

De tudatos hazugságaival a Fidesz arra is játszik, hogy a saját maguk által telerakott szellemi pöcegödör kiszippantásával, majd a tartalom társadalomra terítésével igazán undorítóvá tegyék a közéletet.

Annyira, hogy minél több jóérzésű ember kivonja magát belőle (konkrétan: ne menjen el szavazni), amiért nem is lehet vádolni őket. Mert hát ugye, ki szereti, ha szaros lesz? Már bocsánat...

Ha nem lenne nagyon elkeserítő, ami Magyarországon zajlik, akkor őszintén tudnék röhögni azokon a Miskolcon terített szórólapokon, amelyeken azt üzenték, hogy Vona Gábor és a Jobbik mecsetet épít az Avas lakótelepen. Vagy azon, hogy a sajtópereket a Jobbik és Vona ellen szakmányban bukó Fidesz-média főripacsa arról írt "cikket", hogy a Jobbik logójába egy muszlim szimbólum, a vörös félhold van beépítve.

Röhejesen szánalmas címlappal jelent meg a fideszes bulvármédia legalja

Erre a Ripost-címlapra és „oknyomozásra" már tényleg nem lehet mit írni, csak azt, hogy hülyék által szerkesztett papírhulladék. Nagyon elemezni sem akarjuk, mert önmagáért beszél az újabb nyomorultság, amivel a Jobbikot támadják a pártlogóján keresztül. Íme, ilyen mélyen van fideszes pribékmédia:

Ha nem is teljesen őszintén, de ezeken már tudok jót nevetni. Mert ez a szórólap és a Ripost-címlap azt bizonyítja, hogy a mérték folyamatos elvesztésében a Fidesz túlhaladt a visszafordulási ponton.

Hazugságaik lelepleződtek, mestertervük megreccsent, az irányítás, a közélet uralása folyamatosan csúszik ki a kezükből, s ezzel párhuzamosan, lassan, de biztosan csúsznak bele a saját pöcegödrükbe.

És minél kétségbeesettebben kapálóznak benne, annál mélyebbre jutnak.

Végül pedig elsüllyednek.