Újratárgyalná a Jobbik a stratégiai szerződéseket, amiket a multikkal kötött a kormány

A Jobbik újratárgyalná a multinacionális cégek kormányzattal kötött stratégiai szerződéseit.

A politikus szerint ezek a megállapodások indokolatlan kedvezményekben részesítik az érintetteket; pártja ehelyett a mikro-, kis- és közepes vállalkozásokkal állapodna meg, és azokat kedvezményezné.

Arról is beszámolt: haladéktalanul megváltoztatnák a munka törvénykönyve egyes előírásait annak érdekében, hogy csökkenjen a munkavállalók kiszolgáltatottsága, és erősödjön a szakszervezetek működése. Példaként említette, szeretnék elérni, hogy a szakszervezeti vezetők munkabérét ne állhassa az a munkaadó, amellyel szemben az illetőnek fel kellene lépnie a dolgozók érdekében. 

Ehhez állami forrásokat különítenének el - fejtette ki.

Z. Kárpát Dániel azt is mondta: noha nem multiellenesek, ugyanakkor ezen cégektől is megkövetelik a szabályok betartását. Tarthatatlannak nevezte, hogy több ezer milliárd forint nyereség távozik az országból lényegi adófizetés nélkül, egybek mellett az informatikai vagy gyártási technológia bérlésének indokával.

A Jobbik alelnöke kitért arra is, hogy béruniós koncepciójuk a munkabérek lassú és kiszámítható felzárkózását tenné lehetővé a nyugat-európai átlaghoz.